• Cum sa planifici o excursie cu cortul

    Cum sa planifici o excursie cu cortul

    O conceptie gresita despre camping este ca trebuie sa ai anumite abilitati pentru a petrece ceva timp in mijlocul naturii, fara curent electric sau alte utilitati, dar de cele mai multe ori nu este asa. Daca alegi cu grija traseul si planifici pas cu pas excursia, a campa impreuna cu prietenii sau familia poate fi o experienta relaxanta, in loc de o lupta pentru supravietuire.

    Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa verifici ca ai cortul potrivit. Acesta trebuie sa fie adecvat mediului in care il vei instala. Daca planuiesti o expeditie inseamna ca vei merge mult si ca vei avea nevoie de un cort cat mai usor, care insa nu va fi cel mai mare. Daca vei merge cu masina, poti lua cu tine un cort mare, potrivit pentru 3-4 persoane si care sa fie rezistent la vant si la ploaie. Sa nu uiti ca este important sa iei cu tine saci de dormit, izopren, paturi, haine mai groase, lanterna si alte accesorii care iti vor fi de folos cu siguranta. Cel mai bine este sa faci o lista cu toate aceste lucruri cu cateva zile inainte de plecare.

    Dupa ce te asiguri ca ai echipamentul potrivit si stii daca sunt si copii in grupul care te insoteste, poti sa stabilesti un traseu. Informeaza-te cat de mult trebuie sa mergi pe jos ca sa ajungi la destinatie, astfel vei sti cat de mult bagaj sa iei cu tine si ce alte activitati poti face in zona respectiva: catarat, pescuit, echitatie sau plimbari cu barca pe lacul din apropiere.

    Unul dintre cele mai importante lucruri este sa iti planifici mesele riguros. Nu uita ca vei fi destul de departe de magazine, asa ca gandeste-te din timp ce alimente de baza trebuie sa iei cu tine. In functie de locul unde voi campa, poti sa gasesti si localnici de la care sa cumperi produse proaspete, dar nu te baza numai pe aceasta idee.

    Pregateste-ti cortul si fii gata de aventura!

  • Articole similare