• Cum iti ingrijesti mainile iarna?

    Cum iti ingrijesti mainile iarna?

    Temperaturile scazute, precipitatiile specifice sezonului rece si trecerea de la caldura de acasa sau de la birou la gerul de afara au un impact asupra intregului tau organism, deci si asupra mainilor tale. Dat fiind ca, de multe ori, ele raman direct expuse acestor fenomene, trebuie sa le acorzi o atentie speciala, pentru a le mentine frumoase si ingrijite si in timpul iernii. Asadar, iata cum iti poti proteja mainile, astfel incat sa le poti expune cu mandrie, desigur, infrumusetate de o manichiura impecabila, la petrecerile si mesele de Sarbatori.


    In primul rand, poarta manusi de fiecare data cand iesi afara. Pielea va suferi de pe urma expunerii directe la ger si zapada si trebuie sa o protejezi. Pastreaza o pereche de manusi in masina, una in holul de acasa si una la birou, pentru a te asigura ca le ai mereu la indemana.

    Cum iti ingrijesti mainile iarna?


    Foloseste creme emoliente in timpul zilei, iar seara, pe cat posibil, incearca sa nu uiti de crema de maini care iti ofera hidratare profunda. Poti sa o pastrezi chiar pe noptiera, astfel incat o vei avea aproape atunci cand te pregatesti de culcare.

    Daca vii de afara cu mainile inghetate, nu incerca sa le incalzesti folosind apa fierbinte. Pielea ta se va suferi un soc din aceasta alternanta de temperatura. Apa calduta este mult mai potrivita si mai utila intr-o astfel de situatie.

    In timpul sezonului rece, este preferabil sa folosesti o lotiune de spalat pe maini fara sapun sau un sapun cu glicerina. Iti vor ajuta pielea sa se refaca mai usor si vor preveni riscul de a se usca.

    Soarele de iarna este la fel de puternic precum cel din timpul verii, uneori chiar il intrece. De aceea, crema cu factor de protectie solara nu trebuie sa iti lipseasca nici acum. Iti recomandam sa o aplici cu incredere pe fata si maini de fiecare data cand iesi afara, mai ales in zilele insorite.

    Incearca sa mentii umiditatea aerului acasa sau la birou, pentru ca pielea sa nu fie expusa uscaciunii excesive. Daca nu ai un umidificator, poti aseza un pahar cu apa in apropierea caloriferului.

  • Articole similare