• Retro: un trend mereu la moda

    Retro: un trend mereu la moda

    Moda se schimba, insa stilul este etern. Era una dintre frazele preferate ale legendarei Coco Chanel. Sensul acestei expresii se poate vedea, an dupa an, pe podiumurile de moda: elemente din trendurile care au fost lansate in urma cu zeci de ani si care continua sa cucereasca inimile fashionistelor din toata lumea. 
    Anul acesta nu este, nici el, o exceptie. Marile case de moda au mizat, din nou, pe elemente retro, actualizate si puse in valoare de culorile sau detaliile proprii sezonului. Iata pe ce poti miza anul acesta:

    ● Palariile sunt vedetele colectiilor de toamna-iarna. Uita de fesuri si de caciulite, look-ul tau va fi mai sofisticat cu o palarie retro. Indiferent care este forma pe care o preferi si care te avantajeaza, asorteaza-ti garderoba de iarna cu o palarie din fetru, din alte materiale textile sau chiar din blana artificiala.

    ● Gulerul victorian a intrat in istoria modei acum mai bine de un secol. Este un element de fashion care ofera eleganta prin croiala riguroasa si impunatoare. Colectiile sezonului il folosesc din plin, reinterpretat in tinute moderne si functionale. Chiar si materialele din care este confectionat ii ofera un aer foarte modern, cel mai folosit fiind poplinul. 

    ● Treningul a devenit parte integranta din universul fashion in anii ‘80 si ‘90, cand a fost preluat din cultura rap si adus in lumina reflectoarelor. Designer-ii zilelor noastre l-au revitalizat prin utilizarea de materiale neconventionale, precum piele intoarsa sau paiete.

    ● Umerii supradimensionati in look-ul feminin au fost vedetele anilor ‘80, cand imaginea femeii profesioniste si puternice a castigat teren. Ei revin si in sezonul 2017 in colectiile marilor designeri, care ii integreaza nu doar in tinutele office, ci si in piese precum paltoanele sau rochiile-sacou.

    ● Imprimeurile florale sunt, prin excelenta, simboluri ale culturii retro. Amintesc de vremurile romantice in care rochiile vaporoase si lungi ale femeilor reprezentau imaginea elegantei supreme. Astazi, casele de moda au preluat printul floral, insa adaptat vietii moderne: il poti regasi pe geci, topuri casual sau chiar si pe blugi.

    ● Fustele midi, devenite celebre prin colecÈ›ia New Look din anii ‘40 a lui Christian Dior sunt, din nou, in atentia designerilor. Anul acesta, tendinta este ca aceasta lungime sa fie caracteristica pentru fuste largi si vaporoase, extrem de flatante pentru orice silueta. Fustele si rochiile midi sunt, insa, extrem de actuale si pentru imbracamintea de ocazie, informatie utila atunci cand iti vei alege look-ul pentru sarbatorile si petrecerile de sezon.

  • Articole similare