Toamna vine intotdeauna la pachet cu un chef nebun pentru prajitureala. Coptul de tarte si prajituri cu roadele toamnei iti da un sentiment intens de bogatie si bucurie. In acelasi timp, intoarcerea in bucatarie si aprinderea cuptorului marcheaza un noua etapa, aceea in care ai terminat cu concediile si vacanta si esti gata pentru ‘’cuibaritul’’ din sezonul rece.
Tortul pe care ti-l propunem astazi se va transforma cu siguranta in hit-ul acestei toamne si vei dori sa-l repeti in fiecare an de acum inainte.
Pentru aluatul de tort cu dovleac
125 g unt
100 g zahar alb
100 g zahar brun
2 oua la temperature camerei
120 g piure de dovleac
400 g faina
4 lingurite praf de copt
1 vf. lingurita bicarbonat
de sodiu
½ lingurita sare
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
120 ml lapte
100 g nuci macinate
Pentru crema de branza
250 g crema de branza tip Philadelphia
150 g unt
250 g zahar pudra
1 lingurita extract de
vanilie
150 grame nuci pecan (20 de
nuci se pastreaza intregi, restul se maruntesc grosier cu cutitul)
Instructiuni
Pentru aluatul de
tort :
1. Untul se mixeaza cu
zaharul, ouale si piureul de dovleac.
2. Intr-un bol separat
amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara.
3. Amestecul de ingrediente
uscate se adauga treptat, alternand cu laptele, in amestecul de ingrediente
umede
4. In amestecul final se adauga nucile macinate
5. Se coace intr-o forma
rotunda de 24 de cm, la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute sau pana
cand o scobitoare iese curata din aluat
Pentru crema de
branza :
1. Intr-un bol se mixeaza
untul la temperatura camerei cu crema de branza, timp de 3 minute. Treptat si
cu mixerul la o viteza redusa se adauga zaharul pudra si vanilia. Se amesteca
timp de alte 3 minute.
Aluatul se taie in trei
straturi, care se lasa la racit.
Aproximativ jumatate din
crema se aseaza intre straturi iar cu restul se imbraca tortul.
Nucile pecan intregi se
aseaza in cerc in partea de sus a tortului iar marginile laterale ale tortului
se imbraca cu nucile pecan maruntite.