• Reteta toamnei - Tort aromat cu dovleac si nuci Pecan

     


    Toamna vine intotdeauna la pachet cu un chef nebun pentru prajitureala. Coptul de tarte si prajituri cu roadele toamnei iti da un sentiment intens de bogatie si bucurie. In acelasi timp, intoarcerea in bucatarie si aprinderea cuptorului marcheaza un noua etapa, aceea in care ai terminat cu concediile si vacanta si esti gata pentru ‘’cuibaritul’’ din sezonul rece.

    Tortul pe care ti-l propunem astazi se va transforma cu siguranta in hit-ul acestei toamne si vei dori sa-l repeti in fiecare an de acum inainte.

    Pentru aluatul de tort cu dovleac

    125 g unt

    100 g zahar alb

    100 g zahar brun

    2 oua la temperature camerei

    120 g piure de dovleac

    400 g faina

    4 lingurite praf de copt

    1 vf. lingurita bicarbonat de sodiu

    ½ lingurita sare

    1 lingurita scortisoara

    1 lingurita nucsoara

    120 ml lapte

    100 g nuci macinate

     

    Pentru crema de branza

    250 g crema de branza tip Philadelphia

    150 g unt

    250 g zahar pudra

    1 lingurita extract de vanilie

    150 grame nuci pecan (20 de nuci se pastreaza intregi, restul se maruntesc grosier cu cutitul)

     

    Instructiuni

    Pentru aluatul de tort :

    1. Untul se mixeaza cu zaharul, ouale si piureul de dovleac.

    2. Intr-un bol separat amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara.

    3. Amestecul de ingrediente uscate se adauga treptat, alternand cu laptele, in amestecul de ingrediente umede

    4. In amestecul final se adauga nucile macinate

    5. Se coace intr-o forma rotunda de 24 de cm, la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute sau pana cand o scobitoare iese curata din aluat

     

    Pentru crema de branza :

    1. Intr-un bol se mixeaza untul la temperatura camerei cu crema de branza, timp de 3 minute. Treptat si cu mixerul la o viteza redusa se adauga zaharul pudra si vanilia. Se amesteca timp de alte 3 minute.

     

     Asamblare :

    Aluatul se taie in trei straturi, care se lasa la racit.

    Aproximativ jumatate din crema se aseaza intre straturi iar cu restul se imbraca tortul.

    Nucile pecan intregi se aseaza in cerc in partea de sus a tortului iar marginile laterale ale tortului se imbraca cu nucile pecan maruntite.

  • Articole similare