Ramen este o mancare traditionala japoneza,
care are doua calitati importante: este atat sanatoasa, cat si delicioasa.
Ramen este o supa de carne sau de peste ce contine taitei, si poate fi aromata
cu sos de soia si miso. In ceea ce priveste restul ingredientelor, retetele
sunt variate si pot fi adaptate in functie de gusturile fiecaruia dintre noi.
Iata o reteta simpla, pe care o poti pregati
cu usurinta chiar la tine acasa:
Ingrediente
1 ou scos in prealabil din frigider, astfel
incat sa fie la temperatura camerei
2 linguri sos de soia (optional)
1 lingura mirin (optional)- gasesti in magazinele cora
o mana mica de verdeata proaspata, cum ar fi
spanacul sau varza tocata si/sau muguri de fasole
1 pachet taietei instant ramen
½ lingurita grasime aromata, cum ar fi untura,
grasime de slanina, ulei de susan, ulei de ardei iute, unt sau grasime de pui
(optional)
1 lingura de legume murate, cum ar fi muguri
de bambus, beni shōga (ghimbir) sau kimchi
Cateva felii de carne de porc fripta, sunca
sau pui (optional)
1 ceapa verde, tocata marunt
Preparare:
Aduceti o cratita cu apa la fierbere,
introduceti cu atentie oul si gatiti timp de 6 minute si jumatate.
Scoateti oul si transferati-l intr-un bol cu
apa rece. Se lasa sa se raceasca complet (schimbati apa o data sau de doua ori
daca incepe sa se incalzeasca). Curatati oul si, daca aveti timp, marinati-l in
sosul de soia si mirin timp de o ora (optional).
Introduceti verdeata in apa clocotita pana
cand este fierbinte si frageda. Pregatiti ramenul instant conform
instructiunilor de pe pachet. Taiatii oul pe jumatate.
Se pune grasimea peste ramen (daca se
foloseste), apoi se adauga si oul, verdeata,legumele murate, carnea si ceapa
verde.