• Inspiratie pentru Craciun: lista de cadouri pentru copii, in functie de varsta  Craciunul, cea mai asteptata sarbatoare din an, este si cea mai iubita sarbatoare de catre copii. Pentru ca nimic nu se compara cu magia Craciunului iar copiii sunt, cu siguranta, cei care traiesc cel mai intens orice moment magic. Fiecare copil il asteapta pe Mosul cu traista lui plina de surprize. Cel mai probabil, copiii mari si-au scris deja scrisorile catre Mosul cu lista de cadouri pe care si-o doresc, insa pentru cei mici Mosul are nevoie de ajutorul parintilor. Asadar, care sunt ideile pe care puteti miza anul acesta?

  Pentru bebelusi, asa cum recomanda si UNICEF, cele mai indicate jucarii sunt cele senzoriale: mingi cu diferite texturi si culori, carticele din materiale textile, carticile muzicale, panglici, bureti, cutia de lemn din care apare si dispare o bila din lemn, oua din lemn natur, carduri mari cu forme geometrice si culori, plusuri, sunatoare.

  Pentru copiii cu varste intre 1 si 3 ani, cele mai atractive jucarii vor fi cele care le vor stimula motricitatea fina, orientarea, recunoasterea formelor si culorilor, imaginatia. Cateva exemple: cuburi din lemn, sortatoare, piese mari de lego, plusuri cu care pot face joc de rol, puzzeluri incastru cu o singura piesa initial, apoi cu 2 sau mai multe, tepuse pe care se pot aseza forme, carticele cu animale si sunete, carticele cu obiecte pe care le pot identifica si le pot arata, figurine, animale din plastic cu care se pot replica diverse habitate, mingi de tenis si ping-pong, piramide, jucarii de baie, jucarii de impins si de tras, jucarii pentru nisip, papusi, masinute. De la 3 ani, copiii devin extrem de activi iar noi trebuie sa incurajam cat se poate de mult miscarea in aer liber. Cu ajutorul unei triciclete sau a unei biciclete de echilibru, acesta poate parcurge distante destul de mari. Tot de la 3 ani, copiii incep sa fie foarte receptivi la povesti, deci cumparati-le cat mai multe carti cu povesti si mici enciclopedii cu animale. Este vremea cretelor, a cariocilor si creioanelor colorate. Arta trebuie sa se strecoare in viata copiilor vostri de la varste cat mai mici. Din acest moment, vor avea nevoie de masuta si scaunel pentru a-si face micile « opere de arta ». La 3 ani, copiii vor incepe sa se joace foarte creativ cu piesele de lego si cuburile de lemn, iar constructiile lor vor fi cat se poate de impresionante. De asemenea, oferiti-le cat mai multe ocazii de jocuri si jucarii care le stimuleaza motricitatea fina - jocuri de prins cu penseta, de decupat, de transferat cu ajutorul unei linguri. Joaca senzoriala este si ea importanta.

  Pentru copiii intre 4 si 5 ani, jocurile de cooperare sunt foarte importante. Este varsta la care incep sa se joace jocuri de tip Piticot, Monopoly, Nu te supara frate, in general jocuri care au si o miza. Cartile, legourile, jocurile care cultiva logica si matematica, jocurile mozaic si tot felul de jocuri de constructie sunt cat se poate de indicate pentru aceasta varsta.

  De la 6 ani in sus, copii isi vor dori cadouri care implica tot mai mult tehnologia: roboti care se misca dupa un cod, ceasuri smart, tablete sau jocuri lego din ce in ce mai sofisticate.

 • Articole similare