• Lucruri fascinante despre ceai


    Pentru cei mai multi dintre noi, ceaiul a devenit o obisnuinta inca din copilarie. La inceput, am facut cunostinta cu el atunci cand parintii ni-l ofereau ca o parte din tratamentul pentru racelile de sezon. Apoi, pe masura ce am crescut, am descoperit ca aceasta bautura poate avea o multime de arome si am inceput sa o folosim la intalnirile cu prietenii sau pentru a ne destinde dupa o zi obositoare. Desigur, in magazinele cora vei gasi oricand o bogata selectie din cele mai diverse sortimente de ceai.

    Daca si tu indragesti aceasta licoarei, iata cateva informatii despre ceai pe care merita sa le stii:

    ● Potrivit legendei, ceaiul a fost descoperit pentru prima data in China de Shen Nung, in anul 2737 i.Hr. Acesta l-a folosit ca antidot impotriva ierburilor otravitoare.

    ● ÃŽn Anglia, ceaiul a fost initial un produs scump pe care doar elita si-l putea permite. Comerciantii si clientii foloseau ceainice mici pentru a testa daca ceaiul pe care l-au comandat este la calitatea la care se asteptau.

    ● Regina Anne a Marii Britanii obisnuia sa beai atat de regulat incat a inlocuit micutele ceainice chinezesti cu un ceainic mare de argint in forma de clopot. Cel mai vechi serviciu de ceai dateaza din timpul domniei ei.

    ● ÃŽn secolul al XVIII-lea, gradinile de ceai au devenit populare. Doamnele si domnisoarele isi luau ceaiul impreuna in aer liber. Aceste gradini au facut ceaiul cu atat mai la moda de baut si au fost locuri importante pentru barbati si femei pentru a se intalni liber, fara sa declanseze scandal sau critici.

    ● Cestile de ceai nu au avut intotdeauna toarte. La inceput, englezii faceau cesti fara toarte, influentati de stilurile traditionale chinezesti.

    ● Exista mai multe tipuri diferite de ceai, inclusiv negru, oolong, verde si alb. Toate provin din aceeasi planta, Camellia sinensis, dar diferenta consta in modul in care sunt tratate frunzele dupa ce sunt recoltate.

    ● Ceaiul negru este cel mai des consumat (reprezinta aproximativ 84 la suta din totalul din intreaga lume). El este si cel mai procesat – dar acest lucru nu se refera la utilizarea de aditivi artificiali sau zaharuri. Frunzele sunt lasate sa fermenteze pana devin negre, apoi se usuca si se ambaleaza.

  • Articole similare