Nimic nu este mai savuros toamna decat
dovleacul. Extraordinar de versatil, acesta poate fi folosit atat in retetele
dulci, cat si in cele sarate. De aceasta data, va propunem o reteta pe cat de
simpla, pe atat de savuroasa. Este vorba despre paste cu dovleac copt. Mai
intai de toate, veti avea nevoie de:
300 g dovleac taiat in felii sau cuburi mari
1 lingura de ulei masline
200 g de bacon feliat
100 g parmezan
2 galbenusuri de ou
2 linguri mascarpone
500 g paste (penne sau rigatoni)
Sare, piper, nucsoara
Pentru preparare, dovleacul se stropeste cu
lingura de ulei si se pune pe o hartie de copt la cuptor. Dupa ce acesta s-a
inmuiat, se paseaza cu un blender impreuna cu cele doua linguri de mascarpone.
Intre timp, se pun pastele la fiert in apa
sarata si se fierb atat cat scrie pe cutie, pana devin al dente.
Intr-o tigaie se prajeste baconul feliat, pana
cand acesta devine usor crocant. Separat, intr-un bol sau castron se bat cele
doua galbenusuri de ou cu parmezan si 3-4 linguri de apa din paste.
Pastele se scurg de apa, dar nu inainte de a
opri trei linguri din aceasta. Peste paste se pune apa oprita, baconul prajit,
amestecul de parmezan cu ou si dovleacul pasat. Se sareaza, pipereaza si se
rade putina nucsoara. Se amesteca bine totul. Pastele se servesc cu putin ulei
de masline picurat peste paste si parmezan ras.
Pofta buna!