• Paste cu dovleac


    Nimic nu este mai savuros toamna decat dovleacul. Extraordinar de versatil, acesta poate fi folosit atat in retetele dulci, cat si in cele sarate. De aceasta data, va propunem o reteta pe cat de simpla, pe atat de savuroasa. Este vorba despre paste cu dovleac copt. Mai intai de toate, veti avea nevoie de:

     

    300 g dovleac taiat in felii sau cuburi mari

    1 lingura de ulei masline

    200 g de bacon feliat

    100 g parmezan

    2 galbenusuri de ou

    2 linguri mascarpone

    500 g paste (penne sau rigatoni)

    Sare, piper, nucsoara

     

    Pentru preparare, dovleacul se stropeste cu lingura de ulei si se pune pe o hartie de copt la cuptor. Dupa ce acesta s-a inmuiat, se paseaza cu un blender impreuna cu cele doua linguri de mascarpone.

     

    Intre timp, se pun pastele la fiert in apa sarata si se fierb atat cat scrie pe cutie, pana devin al dente.

     

    Intr-o tigaie se prajeste baconul feliat, pana cand acesta devine usor crocant. Separat, intr-un bol sau castron se bat cele doua galbenusuri de ou cu parmezan si 3-4 linguri de apa din paste.

     

    Pastele se scurg de apa, dar nu inainte de a opri trei linguri din aceasta. Peste paste se pune apa oprita, baconul prajit, amestecul de parmezan cu ou si dovleacul pasat. Se sareaza, pipereaza si se rade putina nucsoara. Se amesteca bine totul. Pastele se servesc cu putin ulei de masline picurat peste paste si parmezan ras.

     

    Pofta buna!

     

  • Articole similare