• Empanadas

    Empanadas

    Ingrediente:

    200 g carne de vita
    300 g faina
    1 buc. castravete
    1 buc. ceapa galbena
    1 catel usturoi
    1 buc. ceapa rosie
    1 frunza salata verde
    sos de soia
    ulei de masline
    otet
    50 g sare
    piper negru

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:


    1. Amestecati faina cu 80 ml de apa intr-un bol pentru a obtine un aluat. Lasati aluatul la dospit si pregatiti umplura.

    2. Tocati foarte marunt carnea de vita, ceapa si usturoiul. Puneti-le intr-un castron, adaugati sos de soia, sare, piper negru zdrobit si amestecati bine. Puneti compozitia intr-o tigaie cu putin ulei pana ce carnea se rumeneste un pic.

    3. Realizati un rulou din aluat, apoi taiati felii de 2 cm. Presati feliile de aluat cu palmele si intindeti-le cu sucitorul pentru a forma niste cerculete. 

    4. Luati din compozitia din tigaie si umpleti cerculetele. Inchideti la capete si puneti-le la prajit in ulei incins.

    5. Intre timp, pregatiti salata. Taiati castravetii in felii foarte subtiri. Taiati si ceapa. Puneti legumele intr-un bol, asezonati cu sare, piper negru, ulei de masline, o picatura de ulei de susan si otet.

    6. Puneti o frunza de salata verde pe o farfurie, adaugati empanadas, un mic bol cu sos de soia si salata preparata mai sus.

  • Articole similare