• Frigarui de pui cu mirodenii si miere

    Frigarui de pui cu mirodenii si miere

    Ingrediente:

    1 buc. piept de pui
    12 buc. rosii cherry
    12 linguri miere de albine
    2 buc. ceapa galbena
    4 catei usturoi
    6 linguri sos de soia
    1 lingurita scortisoara macinata
    20 g alune
    2 linguri ulei
    sare
    piper

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:


    1. Taiati pieptul in bucati egale pentru frigarui.

    2. Taiati ceapa in patru si inlaturati miezul din fiecare sfert, astfel incat bucatile de ceapa sa poata fi infipte pe betisoare, ca in imagine. Taiati usturoiul in jumatate.

    3. Puneti ceapa, usturoiul, uleiul, sosul de soia, mierea si scortisoara intr-un bol. Amestecati, presarati sare si piper si adaugati carnea de pui. 

    4. Lasati carnea la marinat timp de o ora, la frigider. Striviti alunele pentru a obtine un praf.

    5. Dupa ce carnea s-a marinat, construiti frigaruile punand alternativ: carne, ceapa, rosie cherry, carne, usturoi si din nou rosie. 

    6. Puneti frigaruile la gratar si, dupa ce sunt gata, presarati peste ele praf de alune.

  • Articole similare