Ingrediente:
1 buc. piept de pui
12 buc. rosii cherry
12 linguri miere de albine
2 buc. ceapa galbena
4 catei usturoi
6 linguri sos de soia
1 lingurita scortisoara macinata
20 g alune
2 linguri ulei
sare
piper
Numar de portii: 4
Mod de preparare:
1. Taiati pieptul in bucati egale pentru frigarui.
2. Taiati ceapa in patru si inlaturati miezul din fiecare sfert, astfel incat bucatile de ceapa sa poata fi infipte pe betisoare, ca in imagine. Taiati usturoiul in jumatate.
3. Puneti ceapa, usturoiul, uleiul, sosul de soia, mierea si scortisoara intr-un bol. Amestecati, presarati sare si piper si adaugati carnea de pui.
4. Lasati carnea la marinat timp de o ora, la frigider. Striviti alunele pentru a obtine un praf.
5. Dupa ce carnea s-a marinat, construiti frigaruile punand alternativ: carne, ceapa, rosie cherry, carne, usturoi si din nou rosie.
6. Puneti frigaruile la gratar si, dupa ce sunt gata, presarati peste ele praf de alune.