• Supa crema de ciuperci

    Supa crema de ciuperci

    Ingrediente:

    500 g ciuperci
    1 buc. cartofi dulci
    250 ml smantana
    30 g unt sarat
    1 buc. ceapa galbena
    1 lingurita cimbru
    1 buc. cuburi gaina
    sare
    piper negru

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:


    1. Taiati prazul rondele, tocati ceapa si taiati ciupercile in lamele.

    2. Puneti ceapa la prajit in unt pana se inmoaie si prinde culoare aurie. Adaugati ciupercile si lasati totul la foc mic pana se evapora apa din ciuperci.

    3. Intre timp, curatati cartoful, taiati-l in patru si adaugati-l peste ciuperci. Asezonati cu sare, piper, cimbru. Lasati totul la foc mic timp de 15 minute.

    4. Puneti la fiert un cub de concentrat de pui in 750 ml apa, adaugati lichidul peste ciuperci si lasati compozitia sa fiarba timp de 25 de minute. Luati oala de pe foc si lasati-o la racit timp de 10 minute.

    5. Puneti jumatate din cantitatea de smantana si dati totul prin mixer pana obtineti o pasta spumoasa.

  • Articole similare