• Curcanul umplut: vedeta toamnei in bucatariile americane


    In Statele Unite ale Americii, curcanul umplut este o delicatesa specifica toamnei. Americanii se bucura de el si il transforma in vedeta meselor in familie de Ziua Recunostintei, dar si cu alte ocazii. Cu siguranta ai vazut de multe ori in filme acest fel de mancare absolut delicios si, toamna aceasta, merita sa il incerci si tu, preparat chiar in bucataria ta. Iata una dintre cele mai populare retete:

    Ingrediente:

    2 cepe mari, tocate

    2 bulbi de telina, tocati

    200 g ciuperci, feliate

    1/2 cana unt

    1 cana de supa clara de pui

    1/3 cana patrunjel proaspat tocat

    2 lingurite de salvie maruntita

    1 lingurita sare

    1 lingurita condimente pentru carne de pui

    1/2 lingurita piper

    12 cani cuburi de crutoane de paine necondimentate

    Apa calda

    1 curcan 5-6 kg

    Unt topit


    Instructiuni:

    Într-o tigaie mare, caleste ceapa, telina si ciupercile in unt pana se inmoaie. Adaugai supa de pui si condimentele; amesteca bine. Pune crutoanele intr-un castron mare; adauga amestecul de ciuperci calite. Adauga suficienta apa calda pentru a ajunge la umezeala dorita.

    Chiar inainte de coacere, umple curcanul cu acest amestec, fara a-l face, insa, foarte plin. Pune toata umplutura ramasa intr-un vas de copt uns; acopera si pune la frigider pana cand este gata de coacere. Coase locurile unde curcanul este deschis si leaga-i picioarele cu o sfoara pentru bucatarie. Pune-l intr-o tava mare, cu pieptul in sus si, cu ajutorul unei pensule, unge-l cu unt.

    Coaceti curcanul, neacoperit, la 160° timp de 3:45 pana la 4:30 ore sau pana cand un termometru indica in interiorul curcanului temperatura de 80°.Din cand in cand, umezeste-l cu lichidul din tava.  Acopera usor cu folie daca curcanul se rumeneste prea repede.

    Coaceti umplutura suplimentara, acoperita, timp de 30-40 de minute. Dupa ce este gata, mai lasati-o sa se coaca, fara a fi acoperita, inca 10 minute.

    Cand este gata, acopera  curcanul cu folie si lasa-l sa se odihneasca timp de 20 de minute, inainte de a indeparta umplutura si legaturile de sfoara.


  • Articole similare