• Ce pui in bagaj pentru o excursie cu cortul

    La munte sau la mare, un week-end sau mai bine de o saptamana. Nu conteaza unde vreti sa mergeti cu cortul si nici cat vreti sa stati, bagajul trebuie sa contina in mod obligatoriu cateva elemente. Nu va spun de cort, ca e de la sine inteles, dar in ceea ce priveste sacii de dormit si saltele izopren, trebuie sa stiti ca lucrurile stau dferit in functie de locul ales de campare.


    La mare este suficient sa aveti saci subtiri de dormit si saltelute de plaja pentru ca frigul nu o sa fie o problema. Dimpotriva, la primele ore ale diminetii veti simti nevoia sa deschideti cortul pentru a simti in nari aerul proaspat si sarat. Pentru o vacanta cu cortul la munte, mai ales daca v-ati propus sa stati mai multe zile, aveti nevoie de saci de dormit speciali pentru zonele montane: mai caldurosi si mai rezistenti la temperaturi scazute. La altitudini mai mari noptile sunt destul de reci chiar si vara si frigul nu va va lasa sa dormiti daca nu sunteti echipati corespunzator. Oricum, trebuie sa aveti in bagaj si haine ceva mai groase, nu doar tricouri si pantaloni scurti. De asemenea, cu un izopren mai gros va protejati de umiditate, in caz ca prindeti si zile cu ploaie. La munte, vremea e impredictibila.

     

    In functie de cat de izolat e locul in care vreti sa campati, faceti-va provizii de mancare gata de consum sau pregatita pentru a fi preparata usor pe o mini-butelie speciala pentru camping. Luati alimente care nu se altereaza rapid si care isi pastreaza calitatile nutritive timp de cateva zile, fara a avea nevoie de conditii speciale de pastrare la rece: alune si alte seminte, biscuiti, crutoane, supa la plic, ceaiuri, conserve diverse, fructe si legume. La cora gasiti astfel de produse, pentru toate gusturile. Daca aveti loc in masina, o lada frigorifica de voiaj este foarte utila, mai ales daca mergeti in vacanta cu copiii si simtiti nevoia sa impachetati si alimente mai perisabile.

     

    Pentru vacanta la mare cu cortul, nu uitati umbrela de soare si lotiunile de protectie, chiar daca zilelele caniculare sunt pe sfarsite. Totusi, in miezul zilei nu veti putea sa stati in cort. Deci, trebuie sa va paziti cat mai bine de soarele arzator. Aici va ofer un pont: cautati locuri de campare la mare care au si copaci in apropiere, astfel incat sa puteti instala cortul la umbra si nu direct pe plaja.

     

  • Articole similare