• Cum sa alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tau



    Chiar daca elevii sunt inca in vacanta, momentul primului clopotel se apropie cu pasi repede. Inceputul noului an scolar inseamna, desigur, si pregatiri minutioase. Lista de cumparaturi va cuprinde haine noi sau uniforma, caiete, stilou, penar si rechizite insa poate cel mai important obiect pe care trebuie sa il alegi este ghiozdanul. Atat pentru sanatatea si postura corecta a copilului tau, cat si pentru confortul sau, este esential ca ghiozdanul sa fie cel potrivit.

    Ca sa fii sigura ca ai facut alegerea ideala atunci cand optezi pentru ghiozdanul nou al copilului tau, iata si cateva lucruri de care trebuie sa tii cont. Evita cusaturile neuniforme sau realizate neglijent, care s-ar putea desira cu usurinta. Verifica daca exista finisaje care ar putea sa se desfaca. Opteaza pentru fermoare care au clapete din material textil peste ele.

    Ghiozdanele care nu se potrivesc corect sau sunt utilizate incorect au potentialul de a provoca probleme de sanatate la spate si la umeri. Felul in care i se potriveste copilului este, pe termen lung, mult mai important decat pretul.

    Latimea rucsacului trebuie sa fie relativ proportionala cu latimea in spate a copilului. De exemplu, un copil mic nu ar trebui sa foloseasca un ghiozdan ale carui dimensiuni sunt concepute pentru o persoana adulta. Mai mult, inaltimea rucsacului ar trebui sa fie de la aproximativ doi centimetri sub omoplati pana la nivelul taliei sau doar putin deasupra taliei.

    Cautati un ghiozdan care are curele largi cu captuseala pentru umeri, pentru a oferi mai mult confort si pentru a proteja umerii de presiunea excesiva. Este important ca ambele curele sa fie utilizate pentru a distribui uniform greutatea rucsacului.

     

  • Articole similare