• Salata cu ton si fasole verde

     


    O portie de ton este, de cele mai multe ori, o idee excelenta in meniul nostru. Iar fibrele pe care le contine fasolea reprezinta, la randul lor, un element nutritiv extrem de important. Aceasta salata combina beneficiile lor si, in plus, este si extrem de gustoasa. iata reteta:

     

    Ingrediente

    100 g fasole verde proaspata

    2 oua

    400 g de fasole alba, rosie sau combinata, din conserva

    100 g rosii cherry, taiate la jumatate

    4 cepe verzi, feliate subtire

    160g de ton la conserva

     

    Pentru dressing

    1 lingura ulei de masline extravirgin

    1 lingurita otet de vin rosu

    1 lingura mustar de Dijon

    piper negru proaspat macinat

     

    Preparare

    Fierbe fasolea verde intr-o oala cu apa clocotita timp de 4 minute. Pune-o, apoi, intr-un vas cu apa foarte rece.

     

    Se fierb ouale intr-o oala cu apa clocotita timp de 8 minute. Se scurg intr-o sita sub jet de apa rece pana se racesc. Curata-le de coaja si taie ouale in sferturi.

     

    Pentru dressing, amesteca uleiul, otetul si mustarul intr-un castron mare pana se ingroasa. Asezoneaza cu piper negru.

     

    Adauga fasolea verde, fasolea alba/amestecata, rosiile cherry si ceapa verde la dressing si amesteca. Pune tonul deasupra si adauga ouale fierte tari. Asezoneaza cu piper negru.

  • Articole similare