O portie de ton este, de cele mai multe ori, o
idee excelenta in meniul nostru. Iar fibrele pe care le contine fasolea
reprezinta, la randul lor, un element nutritiv extrem de important. Aceasta
salata combina beneficiile lor si, in plus, este si extrem de gustoasa. iata
reteta:
Ingrediente
100 g fasole verde proaspata
2 oua
400 g de fasole alba, rosie sau combinata, din conserva
100 g rosii cherry, taiate la jumatate
4 cepe verzi, feliate subtire
160g de ton la conserva
Pentru dressing
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingurita otet de vin rosu
1 lingura mustar de Dijon
piper negru proaspat macinat
Preparare
Fierbe fasolea verde intr-o oala cu apa
clocotita timp de 4 minute. Pune-o, apoi, intr-un vas cu apa foarte rece.
Se fierb ouale intr-o oala cu apa clocotita
timp de 8 minute. Se scurg intr-o sita sub jet de apa rece pana se racesc.
Curata-le de coaja si taie ouale in sferturi.
Pentru dressing, amesteca uleiul, otetul si
mustarul intr-un castron mare pana se ingroasa. Asezoneaza cu piper negru.
Adauga fasolea verde, fasolea alba/amestecata,
rosiile cherry si ceapa verde la dressing si amesteca. Pune tonul deasupra si
adauga ouale fierte tari. Asezoneaza cu piper negru.