• Prelungeste vara cu o terasa în stil mediteranean

     

    Vara e pe sfarsite si pastram cu totii in memorie imagini pitoresti culese in vacanta. Cum putem prelungi sentimentul calatoriilor care ne sunt atat de dragi? Daca sunteti pasionati de gradinarit si iubitori de natura, acum este momentul sa va amenajati balconul intr-un mod care sa va aminteasca de zilele frumoase de vara cand cutreierati lumea.

    Chiar daca locuiti la bloc, nu aveti motive de descurajare. Cu imaginatie si un pic de pricepere, puteti sa va amenajati terasa mult visata, o replica a celei de pe malul Mediteranei care v-a impresionat  si v-a bucurat privirea.

    Cea mai mare provocare este sa gestionati optim spatiul de care dispuneti. Chiar si un spatiu redus poate fi pus in valoare cu un pic de ingeniozitate. Nu incarcati balconul cu mobilier, o masuta de lemn si doua scaune pliabile sunt suficiente si le puteti gasi in toate magazinele de specialitate. Pentru un confort optim, pernele pentru scaun sunt esentiale, le puteti comanda online din magazinul cora, accesand linkul www.cora.ro.

    Pasul urmator este sa verificati spre ce punct cardinal este indreptata terasa. Daca este spre nord sau umbrita de alte cladiri, specialistii recomanda plante specifice cum ar fi feriga sau begonia. Verdele primei se combina intr-un mod minunat cu multiplele culori vii ale begoniei, intr-un spectacol care va va bucura privirea.

    O alegere corecta este si muscata, care este mai putin pretentioasa in sensul ca rezista si in locuri mai putin insorite, la temperaturi de pana la 5 grade Celsius.

    Daca balconul da spre sud, cactusii sunt ideali, dar si legumele se vor simti bine cu conditia sa le udati cat trebuie. Leandrilor le place soarele si caldura, vi-i amintiti cu siguranta de pe tarmul Egeei sau Mediteranei. Asa ca daca aveti spatiu pe balcon, luati-va unul la ghiveci. Iarna se odihneste

    Pentru orice ati opta, ingrijirea este foarte importanta, asa ca nu uitati sa aveti la indemana un ingrasamant pentru plante. In magazinele cora, online sau offline, gasiti produse accesibile, care va garanteaza bunastarea coltului verde din balconul vostru.

    Un detaliu important sunt ghivecele, culori neutre sau vii, in functie de gust si de restul cromaticii de pe balcon, le gasiti pe toate in magazinele cora. Nu uitati farfuriile pentru a evita riscul ca apa sa se scurga pe balcon.

    O idee excelenta pentru balcoanele mici este dispunerea pe verticala a ghivecelor, pe un perete mai putin accesat. Ideale in acest sens sunt plantele aromate – busuiocul, cimbrul,  menta, patrunjelul, rozmarinul, coriandrul sau orice va face placere.

    Si un mic sfat de final – incepeti amenajarea gradinii de pe balcon cu pasi mici, pentru a descoperi incetul cu incetul ce rezista si ce se potriveste mai bine in spatiul de care dispuneti.

     

     

  • Articole similare