• Supa ca in Toscana, cu ingrediente romanesti


    Sustinerea producatorilor locali este atat o chestiune de etica, dar si una foarte practica. Le oferim producatorilor din apropierea noastra o sansa mai buna de a contribui la micul univers economic din zona si, pe de alta parte, beneficiem de produse proaspete, la costuri mai mici.

    In magazinele cora vei gasi o varietate mare de legume produse in Romania. Sunt perfecte atat pentru retetele noastre traditionale, dar si pentru delicatese internationale, cum ar fi aceasta excelenta supa ca in Toscana, care include si faimosul preparat soffritto. Iata retetta, inspirata de cuplul de bucatari Katie and Giancarlo Caldesi.


    Ingrediente

    Pentru soffritto

     

    8 linguri ulei de masline extravirgin

    4 batoane de telina, tocate marunt

    2 morcovi, tocati marunt

    1 ceapa medie, tocata marunt

    2 catei de usturoi, tocati

    1 crenguta rozmarin

    4 foi de dafin

    sare si piper negru proaspat macinat

     

    Pentru supa

    200g morcovi, tocati

    200g  telina tocata

    200g  cartofi, taiati in cubulete foarte mici

    200g dovlecei, tocati

     

    1,5 litri/ litri de supa clara, de legume sau de pui

    2 rosii, curatate si tocate, cu zeama stoarsa si cu semintele scoase

     

     

    Preparare:

    Pentru soffritto, incalziti uleiul de masline intr-o cratita mare si prajiti usor telina, morcovul, ceapa, usturoiul, rozmarinul si foile de dafin pana devin aurii, aproximativ 15 minute.

     

    Scoateti crenguta de rozmarin si foile de dafin si asezonati cu sare si piper negru proaspat macinat.

     

    Pentru a face supa se adauga morcovii, telina, cartofii si dovleceii si se fierbe la foc mic 10-15 minute, amestecand continuu, dar usor. Asezonati cu sare si piper negru proaspat macinat dupa gust.

     

    Adaugati (soffritto si gatiti la foc mic inca 20-30 de minute. Adaugati rosiile si continuati sa gatiti inca 10 minute. Supa este gata

     

  • Articole similare