Sustinerea producatorilor locali este atat o chestiune de etica, dar si una foarte practica. Le oferim producatorilor din apropierea noastra o sansa mai buna de a contribui la micul univers economic din zona si, pe de alta parte, beneficiem de produse proaspete, la costuri mai mici.
In magazinele cora vei gasi
o varietate mare de legume produse in Romania. Sunt perfecte atat pentru retetele
noastre traditionale, dar si pentru delicatese internationale, cum ar fi
aceasta excelenta supa ca in Toscana, care include si faimosul preparat
soffritto. Iata retetta, inspirata de cuplul de bucatari Katie and Giancarlo
Caldesi.
Ingrediente
Pentru soffritto
8 linguri ulei de masline
extravirgin
4 batoane de telina, tocate
marunt
2 morcovi, tocati marunt
1 ceapa medie, tocata
marunt
2 catei de usturoi, tocati
1 crenguta rozmarin
4 foi de dafin
sare si piper negru
proaspat macinat
Pentru supa
200g morcovi, tocati
200g telina tocata
200g cartofi, taiati in cubulete foarte mici
200g dovlecei, tocati
1,5 litri/ litri de supa
clara, de legume sau de pui
2 rosii, curatate si
tocate, cu zeama stoarsa si cu semintele scoase
Preparare:
Pentru soffritto, incalziti
uleiul de masline intr-o cratita mare si prajiti usor telina, morcovul, ceapa,
usturoiul, rozmarinul si foile de dafin pana devin aurii, aproximativ 15
minute.
Scoateti crenguta de
rozmarin si foile de dafin si asezonati cu sare si piper negru proaspat
macinat.
Pentru a face supa se
adauga morcovii, telina, cartofii si dovleceii si se fierbe la foc mic 10-15
minute, amestecand continuu, dar usor. Asezonati cu sare si piper negru
proaspat macinat dupa gust.
Adaugati (soffritto si
gatiti la foc mic inca 20-30 de minute. Adaugati rosiile si continuati sa
gatiti inca 10 minute. Supa este gata