• Cum alegi ghiozdanul pentru copilul tau

     

    Alegerea ghiozdanului reprezinta o problema pentru multi parinti. Acesta reprezinta unul dintre cele mai importante obiecte din recuzita de scoala: este folosit in fiecare zi, trebuie sa fie suficient de rezistent pentru a transporta toate rechizitele (din ce in ce mai multe, pe masura de copilul inainteaza in parcursul scolar) si, in acelasi timp, sa indeplineasca un alt criteriu, extrem de important: sa fie prietenos cu spatele si coloana vertebrala, astfel incat sa nu afecteze dezvoltarea sanatoasa a micutului tau. Iata cateva sfaturi pentru a face o alegere corecta cu privire la ghiozdanul copilului tau:

     

    Tine cont de dimensiunea ghiozdanului in sine, dar  si a buzunarelor. Stabileste ce dimensiunea vor avea obiectele pe care le va transporta si care va fi greutatea totala pe care o va duce. Gandeste-te si la ce fel de buzunare va avea nevoie. Elevii de gimnaziu au nevoi diferite de cele ale elevilor de scoala primara.

    Iata o lista de intrebari la care e bine sa ai raspunsul, inainte de a lua o decizie:

    Are nevoie de un compartiment pentru laptop sau tableta?

    Are nevoie de un loc pentru pachetelul de pranz?

    Are nevoie de buzunare in care sa puna pixuri, chei sau alte obiecte mici?

    Este necesar un suport pentru sticle de apa sau un buzunar pentru telefonul mobil?

    Ce cantitate maxima de, caiete si carti va trebui sa transporte?

     

    Un alt criteriu important este tesatura din care este fabricat ghiozdanul.

    Materialul din care este confectionat va determina greutatea, permeabilitatea  si durata de viatta a acestuia.

    Èšesaturlei sintetice rezista, de obicei, cel mai mult si  sunt mai usoare. Poliesterul si nailonul sunt mai rezistente la apa decat fibrele naturale precum bumbacul.

    Pe de alta parte, fibrele naturale precum canepa sunt mai sustenabile din punct de vedere ecologic decat sinteticele. Asadar, daca ecologia este o preocupare pentru tine si vrei sa transmiti acest lucru si copilului tau, merita sa le iei in considerare.

     

    In magazinele cora, dorin sa facem pregatirile pentru scoala o experienta cat mai placuta, dar si prietenoasa cu bugetul tau. Asadar, te asteptam cu o reducere de 20% la rechizite si ghiozdane, prin tichetul cora, dar si cu o oferta suplimentara: un voucher de 25% reducere prin tichet cora penttru un ghiozdan nou, daca aduci un ghiozdan uzat la schimb.

     

  • Articole similare