• Prune coapte cu mascarpone

     

    Este sezonul in care ne bucuram pe deplin de dulceata prunelor. Iti propunem un desert simplu de preparat in care le poti utiliza intr-o maniera spectaculoasa , ceea ce va fi cu atat mai mult o surpriza delicioaa pentru invitatii ta:

     

    Ingrediente

    6 prune coapte

    2 bezele mai mari

    250g  branza mascarpone

    4 linguri zahar tos

     

    Preparare

    Preincalzeste cuptorul 200 grade Celsius.

     

    Taie prunele pe jumatate, scoate samburii si pune-le cu partea goala in sus, intr-un vas termorezistent.

     

    Faramiteaza bezelele si imprastie-le deasupra prunelor, asigurandu-te ca o parte din bucati ajung in golurile in care se aflau samburii fructelor.

     

    Pune, cu ajutorul unei lingurite, ”galuste” de branza mascarpone peste prune.

     

    Se presara zaharul si se introduce vasul in cuptor.

     

    Gateste timp de 20 de minute. Scoate desertul din cuptor cand fructele sunt fragede cu o coaja crocanta.

     

    Se serveste cald.

  • Articole similare