Este sezonul in care ne bucuram pe deplin de
dulceata prunelor. Iti propunem un desert simplu de preparat in care le poti
utiliza intr-o maniera spectaculoasa , ceea ce va fi cu atat mai mult o
surpriza delicioaa pentru invitatii ta:
Ingrediente
6 prune
coapte
2 bezele mai mari
250g
branza mascarpone
4 linguri zahar tos
Preparare
Preincalzeste cuptorul 200 grade Celsius.
Taie prunele pe jumatate, scoate samburii si
pune-le cu partea goala in sus, intr-un vas termorezistent.
Faramiteaza bezelele si imprastie-le deasupra
prunelor, asigurandu-te ca o parte din bucati ajung in golurile in care se
aflau samburii fructelor.
Pune, cu ajutorul unei lingurite, ”galuste” de
branza mascarpone peste prune.
Se presara zaharul si se introduce vasul in
cuptor.
Gateste timp de 20 de minute. Scoate desertul
din cuptor cand fructele sunt fragede cu o coaja crocanta.
Se serveste cald.