Ti-ai propus sa traiesti mai sanatos sau sa
pierzi cateva kilograme, insa pofta de dulce nu-ti da pace? Iata o reteta
pentru un desert sanatos si cu mai putine calorii. In plus, este si foarte usor
de preparat!
Ingrediente:
2 banane coapte de marime medie
150 de grame
fulgi de ciocolată neagră*
1 lingura ulei de cocos
1 praf de sare
Topping-uri (opțional): 2 linguri de alune
zdrobite sau fistic zdrobit
Preparare:
Taiati bananele în rondele de aproape 1 cm.
Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la congelator timp
de 45 de minute.
Puneți ciocolata, uleiul de cocos și sarea
într-o ceașcă de măsurare de sticlă sau într-un borcan mare cu gură largă și
asezati-l într-o oala cu apă clocotită. Foarte atent, amestecați ciocolata până
se topește, folosind mănuși pentru a ține paharul. Nu lăsați apa să ajunga in
pahar, altfel va taia ciocolata.
Înmuiați bananele: in ciocolata topita.
Asigurati-vă că si toppingurile sunt pregatite, dacă folosiți. Lăsați borcanul
in oala cu apa clocotita, pentru a menține ciocolata caldă. Folosiți o
furculiță pentru a înmuia fiecare felie de banană în borcan, apoi scuturați
excesul de ciocolată. Transferați felia pe foaia de copt tapetată cu pergament,
folosind degetul pentru a glisa ușor banana. Adăugați toppingurile imediat.
Readuceți bananele la congelator și congelați
timp de 30 de minute.