• Banane acoperite in ciocolata- un desert delicios si sanatos


    Ti-ai propus sa traiesti mai sanatos sau sa pierzi cateva kilograme, insa pofta de dulce nu-ti da pace? Iata o reteta pentru un desert sanatos si cu mai putine calorii. In plus, este si foarte usor de preparat!

     

    Ingrediente:

    2 banane coapte de marime medie

    150 de grame  fulgi de ciocolată neagră*

    1 lingura ulei de cocos

    1 praf de sare

    Topping-uri (opțional): 2 linguri de alune zdrobite sau fistic zdrobit

     

    Preparare:

    Taiati bananele în rondele de aproape 1 cm. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la congelator timp de 45 de minute.

    Puneți ciocolata, uleiul de cocos și sarea într-o ceașcă de măsurare de sticlă sau într-un borcan mare cu gură largă și asezati-l într-o oala cu apă clocotită. Foarte atent, amestecați ciocolata până se topește, folosind mănuși pentru a ține paharul. Nu lăsați apa să ajunga in pahar, altfel va taia ciocolata.

    Înmuiați bananele: in ciocolata topita. Asigurati-vă că si toppingurile sunt pregatite, dacă folosiți. Lăsați borcanul in oala cu apa clocotita, pentru a menține ciocolata caldă. Folosiți o furculiță pentru a înmuia fiecare felie de banană în borcan, apoi scuturați excesul de ciocolată. Transferați felia pe foaia de copt tapetată cu pergament, folosind degetul pentru a glisa ușor banana. Adăugați toppingurile imediat.

    Readuceți bananele la congelator și congelați timp de 30 de minute.

  • Articole similare