Suntem la mijlocul celui mai lung post al lumii ortodoxe,
iar daca ai ajuns la capat cu ideile de gatit, noi iti propunem o reteta
gustoasa si usor de facut, pe care o vei putea replica si pentru zilele in care
nu postesti dar vrei sa te bucuri de o mancare vegetariana. Asadar, te invitam
sa gatesti cele mai gustoase chiftelute din linte rosie, care pot fi
acompaniate de un sos rosu, piure sau orez.
Pentru compozitie, din care iti vor iesi aproximativ 40
de chiftelute mici, vei avea nevoie de:
·
500 g linte roșie
·
300 g
morcovi
·
200 g ceapă
·
50 ml ulei
vegetal
·
50 g susan
·
1 linguriță
de boia afumată
·
1 linguriță
curry
·
1 linguriță
de turmeric
·
3-4 căței
de usturoi
·
2 legături
de pătrunjel
·
1 linguriță
de piper
·
1
lingură de sare sau după gust
·
50-70 g
faină albă tip 000
·
Ulei pentru
prăjit
Pentru preparare, lintea se spala in mai multe ape si se
lasa la hidratat peste noapte intr-o cantitate suficient de mare de apa, astfel
incat sa o acopere si atunci cand se va umfla. Ceapa se toaca marunt, morcovii
se dau prin razatoare si se pun impreuna la calit.
Lintea scursa se da prin blender pana se transforma
intr-o pasta. Peste pasta de linte se pun compozitia de morcov cu ceapa,
patrunjelul taiat fin, usturoiul zdrobit, condimentele si semintele de susan.
Amestecam bine si adaugam faina pana cand se pot modela chiftelutele. Se
prajesc in baie de ulei, usor spatiate pentru a nu se lipi intre ele.
Se scot pe servetele de bucatarie pentru a retine excesul
de ulei.