• Chiftelute din linte rosie

     

    Suntem la mijlocul celui mai lung post al lumii ortodoxe, iar daca ai ajuns la capat cu ideile de gatit, noi iti propunem o reteta gustoasa si usor de facut, pe care o vei putea replica si pentru zilele in care nu postesti dar vrei sa te bucuri de o mancare vegetariana. Asadar, te invitam sa gatesti cele mai gustoase chiftelute din linte rosie, care pot fi acompaniate de un sos rosu, piure sau orez.  

     

    Pentru compozitie, din care iti vor iesi aproximativ 40 de chiftelute mici, vei avea nevoie de:

    ·         500 g linte roÈ™ie

    ·         300 g morcovi

    ·         200 g ceapă

    ·         50 ml ulei vegetal

    ·         50 g susan

    ·         1 linguriță de boia afumată

    ·         1 linguriță curry

    ·         1 linguriță de turmeric

    ·         3-4 căței de usturoi

    ·         2 legături de pătrunjel

    ·         1 linguriță de piper

    ·         1 lingură de sare sau după gust

    ·         50-70 g faină albă tip 000

    ·         Ulei pentru prăjit

    Pentru preparare, lintea se spala in mai multe ape si se lasa la hidratat peste noapte intr-o cantitate suficient de mare de apa, astfel incat sa o acopere si atunci cand se va umfla. Ceapa se toaca marunt, morcovii se dau prin razatoare si se pun impreuna la calit.

    Lintea scursa se da prin blender pana se transforma intr-o pasta. Peste pasta de linte se pun compozitia de morcov cu ceapa, patrunjelul taiat fin, usturoiul zdrobit, condimentele si semintele de susan. Amestecam bine si adaugam faina pana cand se pot modela chiftelutele. Se prajesc in baie de ulei, usor spatiate pentru a nu se lipi intre ele.

     

    Se scot pe servetele de bucatarie pentru a retine excesul de ulei.

  • Articole similare