• Cum decoram masa de Paste



    Pastele se apropie cu pasi repezi, iar dincolo de grija pentru meniul pe care il veti pregati pentru familie si prietenii care va viziteaza, decorul mesei de Paste este la fel de important. Pentru a avea o masa de Paste cat mai atragatoare, puteti miza pe cateva reguli care va vor orienta cel mai bine alegerile:

     

    Alegerea fetei de masa, a traverselor de masa, a veselei si servetelelor de masa va face cat jumatate din decorul mesei. In cazul in care va doriti un decor simplu dar elegant, puteti opta pentru o fata de masa alba peste care sa asezati traverse argintii sau aurii. Daca optati pentru ceva mai primavaratic, atunci cel mai indicat este sa mergeti pe culori pastelate sau cu motive florale. O alta optiune ar fi sa alegeti o fata de masa cu tematica de Paste – iepurasi, puisori, oua – pe care sa asezati suporturi de masa uni. Ceva care va impresiona cu siguranta va fi plierea servetelor de masa in forma de iepurasi. Daca nu stapaniti aceasta tehnica de pliere, puteti gasi astfel de tutoriale cu usurinta in mediul online.

     

    Din fericire, Pastele cade si anul acesta la o data cand natura este deja readusa la viata, peste tot miroase a flori iar copacii au primele frunze. O ocazie perfecta pentru a aduce aceasta abundenta chiar pe masa voastra. Nu ezitati sa realizati o piesa centrala a mesei din crengute inflorite de care sa atarnati oua colorate sau pur si simplu sa formati un frumos buchet din flori.

     

    Elementele de decor specifice Pastelui trebuie si ele integrate armonios in decor. Bineinteles ca ouale fierte si vopsite vor ocupa locul central la masa, insa ouale decorative – din lemn, plastic, metal sau ciocolata – pot fi asezate din loc in loc in restul casei. De asemenea, iepurasii si puii de gaina, alte simboluri ale Pastelui, pot fi cu usurinta integrati atat in decorul mesei de Paste, cat si in restul casei.

     

    In cazul in care vreti sa oferiti o surpriza invitatilor vostri la masa, puteti opta pentru un mic aranjament din simbolurile acestei sarbatori – oua, iepurasi, puisori – pe care sa le gaseasca fiecare in dreptul farfuriei unde s-au asezat. Ca alternativa, puteti opta pentru o lumanare parfumata cu un mesaj vesel sau motivational.

     

    In concluzie, decorul mesei de Paste nu trebuie sa fie excesiv de incarcat, insa el trebuie sa contina elementele simbolice ale acestor zile de sarbatoare: oua, verdeata, flori, iepurasi, puisori. Un decor vesel si datator de speranta, care sa va incante oaspetii, impreuna cu care sa va bucurati de un pranz delicios si festiv.

     

    Pentru inspiratie si decoruri cu adevarat pascale, va invitam in magazinele cora care va asteapta cu cele mai spectaculoase aranjamente si insule dedicate decoratiunilor pentru Paste. In cazul in care timpul nu va este cel mai bun prieten, o mare parte dintre acestea le puteti gasi si in oferta noastra online de pe www.cora.ro.

  • Articole similare