• Sarea de baie - secretul pentru o piele catifelata

    Sarea de baie - secretul pentru o piele catifelata

    Iarna, dupa o zi obositoare, o baie calda este o modalitate minunata de a te incalzi, relaxa si de a scapa de stresul acumulat in timpul zilei. Adauga ingredientul secret - sarea de baie - si bucura-te de o binemeritata sedinta de spa, chiar la tine acasa. 

    Pe langa efectul calmant si relaxant, baile cu sare sunt considerate un remediu traditional ce contribuie la energizarea organismului prin absorbtia la nivelul pielii al substantelor benefice si nutrientilor pe care le contine.  

    In functie de scopul pentru care le folosesti, poti alege saruri ce contin plante uscate sau saruri diluate cu uleiuri esentiale. Prima categorie este recomandata pentru baile relaxante, iar lavanda, menta si florile de trandafir sunt printre cele mai cunoscute variante. In cazul in care suferi de dureri musculare sau de o viroza, iti recomandam o sare de baie cu extract de ulei de ghimbir, eucalipt sau menta. Insa, orice varianta alegi, nu uita sa-ti masezi pielea cu o manusa exfolianta din bumbac organic pentru a stimula circulatia sangvina.

    Pe langa exfolierea celulelor moarte, beneficiile sarurilor de baie sunt multiple. Inca din Antichitate, sarea este considerata un ingredient esential in medicina, fiind recomandata ca remediu pentru multe boli si afectiuni respiratorii. Atunci cand le utilizezi in forma lor pura, acestea hidrateaza pielea in profunzime si reprezinta o sursa minunata de magneziu, potasiu, calciu si sodiu. De asemenea, ajuta la ameliorarea iritatiilor sau muscaturilor de insecte, protejand pielea si impotriva eczemelor si a psoriazisului, fara a recurge la substante chimice sau medicamente.

    Asadar, renunta din cand in cand la dusul rapid in favoarea unei bai calde si ofera-ti 30 de minute de liniste, profitand in acelasi timp si de efectul terapeutic asupra intregului organism. 

  • Articole similare