• Te plictisesti in timpul liber? Iata ce poti sa faci!

    Te plictisesti in timpul liber? Iata ce poti sa faci!

    Felul in care ne gestionam timpul liber este un element important al calitatii vietii noastre si a starii de spirit. Daca nu acordam atentie acestui subiect, riscam ca timpul nostru personal, in loc sa fie unul de calitate, sa devina, pur si simplu, timp pierdut. Exista o adevarata arta a administrarii orelor libere din fiecare zi, pe care, daca reusim sa o invatam, vom constata ca ne imbogateste sufletul si mintea. Iata cateva sugestii:

    Gestioneaza oportunitatile. Ti se intampla adesea sa primesti diverse brosuri pe strada, care anunta spectacole, evenimente creative sau ateliere interesante? Nu le arunca la primul cos de gunoi. Pastreaza-le macar pana acasa, cand le poti citi in liniste si poti decide daca vreuna dintre aceste activitati te-ar interesa si ti se potriveste. Daca raspunsul este afirmativ, noteaza-ti in agenda respectivul eveniment, astfel incat sa nu uiti de el.

    Invata ceva nou. Fie ca este vorba de o noua limba straina, de un mestesug precum brodatul, de un curs sau de un sport, orice preocupare de acest fel va aduce nu doar un scop util timpului tau liber, ci si satisfactia ca aduci in viata ta un element nou, pe care tu l-ai ales, fara vreo presiune exterioara. Daca vei constata ca nu esti compatibil cu respectiva activitate, esti liber sa renunti oricand si sa cauti una mai potrivita.

    Te plictisesti in timpul liber? Iata ce poti sa faci!


    Scrie o carte. Chiar daca nu crezi ca ai talent literar si nici macar nu iti doresti sa o publici vreodata, faptul ca iti asterni gandurile pe hartie (sau pe ecranul unui computer) iti va aduce claritate, introspectie si momente de calitate cu tine insuti. Simplul fapt ca te vei rupe din rutina zapping-ului TV, unde nu gasesti nimic interesant si revii la ceea ce te preocupa cu adevarat este un castig pentru starea ta de confort interior.

    Apreciaza ceea ce este in jurul tau. Chiar daca te afli in mijlocul unei zile aglomerate, acorda-ti cateva minute de care sa te bucuri atunci cand prinzi la radio o melodie care iti place sau iti fura privirea un peisaj frumos, in trecere pe langa o gradina sau un parc. Vei obtine, astfel, mici ”capsule” de timp liber, care te vor reechilibra si iti vor da energia mentala de a-ti continua ziua.

  • Articole similare