• Adu prospetimea verii la tine pe masa

     

    Vara este minunata si o iubim nu doar pentru timp frumos si concedii, ci si pentru bogatia de fructe si legume pe care o aduce. Este anotimpul in care organismul nostru poate sa primeasca cele mai multe vitamine si cea mai multa energie. Abundenta de legume si fructe ne invita sa le consumam zilnic iar ideea de a pregati mese bogate in fructe si legume este salvatoare de cele mai multe ori. Acum nu mai este nevoie sa te gandesti la retete complicate, care necesita mult timp de preparare. Legumele iti pot salva timp si iti ofera sanatate si vitalitate. Asadar, ce combinatii poti face vara asta pentru ca mesele tale sa fie pline de prospetime si vitamine?

    In primul rand este timpul salatelor. Lasa-ti imaginatia sa zburde, fa combinatii indraznete si lasa-te inspirat! Rosiile, castravetii, ardeii si ceapa sunt deja o combinatie clasica si de nadejde pentru toata vara. Variaza putin si combina mai multe tipuri de rosii cu branza mozzarella si busuoic si vei avea o salata caprese proaspata si recompensatoare. Ardeii copti abia asteapta sa pluteasca intr-o salata cu putin ulei de masline, ustutoi zdrobit si un strop de otet balsamic sau din vin rosu. Si sa nu mai vorbim de minunata salata de vinete, cu gustul imbietor de fum, savoarea vinetelor in combinatie cu ceapa, uleiul de masline si un strop de zeama de lamaie. Sau poate preferi varianta cu sos tahina si putin usturoi. Sau de ce nu, varianta libaneza cu mult patrunjel, zeama de lamaie, rosii, ceapa tocata si samburi de rodie. Incearca combinatia care te va racori instant de pepene rosu, branza usor sarata si frunze de menta! Cu siguranta, aceasta este una dintre salatele verii pe care vei vrea sa o repeti pentru fiecare seara.

    In al doilea rand, este timpul legumelor vedeta ale verii. Doveleceii abia asteapta sa fie incercati in cat mai multe feluri si combinatii. Cine nu pofteste la delicioasele chiftele de dovlecel cu branza si marar? Sau poate iti era dor de o portie de dovlecei pane cu sos de usturoi sau de o ciorba acra de dovlecei? Orice ai pofti, dovlecelul este una din legumele verii pe care te poti baza pentru combinatii delicioase. Bineinteles, mai sunt si pastaile. Ele se lasa mai mult asteptate, insa odata aparute, sunt grozave sote, cu putin usturoi si marar, sau cu sos de rosii. Vinetele, pentru salata, pentru musaca sau pentru cele in stil italian, cu parmezan si sos de rosii la cuptor, cata varietate!

    Nu in ultimul rand, energia ta va fi intarita de consumul a cat mai multor fructe de sezon. Fie ca le mananci crude, in smothie-uri sau compoturi, fructele de sezon sunt o permanenta sursa de vitalitate si sanatate.

    cora, magazinul tau cu hyperoferte, are grija ca vara aceasta la raionul de fructe si legume sa gasesti o mare varietate de fructe si legume proaspete, alese din surse sigure. 

     

     

  • Articole similare