Ingrediente
pentru un burger:
225g – 250g carne tocata de vita, cu 15% grasime
1 lingurita de sare
piper negru
1 chifla de burger
Pentru sos:
1 lingura de ketchup
2 linguri de maioneza
1 castravete murat, tocat marunt
½ ceapa rosie mica, tocata marunt
2 linguri de marar proaspat tocat
Pentru servire (toppinguri optionale)
2 felii de bacon afumat
1 felie de branza cheddar (o gasesti in mai multe variante in magazinele cora)
Salata verde
1 felie de rosie
Preparare
Pune carnea tocata intr-un castron mare.
Adauga sarea si framanta compozitia cu mainile pana cand amestecul este moale
si sarea este bine incorporata. Se acopera si se lasa sa stea la temperatura
camerei timp de 25 de minute.
Pentru sos, amesteca toate ingredientele. Pune
deoparte.
ÃŽmparte amestecul de carne tocata in doua
parti egale si alcatuieste doua chiftele de burgeri subtiri, cu diametrul de
aproximativ 12cm.
ÃŽncalzeste o tigaie antiaderenta la foc mare.
Adauga chiftelele de burgeri si gateste-le un minut pe fiecare parte sau pana
se rumenesc si sunt patrunse.
Pune chiftelele si sosul in chifla usor
prajita, cu toppinguri la alegere.