• Burger facut in casa, un deliciu pentru mesele relaxate



    Ingrediente pentru un burger:

    225g – 250g carne tocata de vita,  cu 15% grasime

    1 lingurita de sare

    piper negru

    1 chifla de burger

     

    Pentru sos:

    1 lingura de ketchup

    2 linguri de maioneza

    1 castravete murat, tocat marunt

    ½ ceapa rosie mica, tocata marunt

    2 linguri de marar proaspat tocat

     

    Pentru servire (toppinguri optionale)

    2 felii de bacon afumat

    1 felie de branza cheddar (o gasesti in mai multe variante in magazinele cora)

    Salata verde

    1 felie de rosie

     

    Preparare

    Pune carnea tocata intr-un castron mare. Adauga sarea si framanta compozitia cu mainile pana cand amestecul este moale si sarea este bine incorporata. Se acopera si se lasa sa stea la temperatura camerei timp de 25 de minute.

     

    Pentru sos, amesteca toate ingredientele. Pune deoparte.

     

    Împarte amestecul de carne tocata in doua parti egale si alcatuieste doua chiftele de burgeri subtiri, cu diametrul de aproximativ 12cm.

     

    Încalzeste o tigaie antiaderenta la foc mare. Adauga chiftelele de burgeri si gateste-le un minut pe fiecare parte sau pana se rumenesc si sunt patrunse.

     

    Pune chiftelele si sosul in chifla usor prajita, cu toppinguri la alegere.

      

  • Articole similare