Omleta reprezinta una dintre cele mai populare
optiuni pentru micul dejun. Iata o ocazie sa o reinventezi si sa o aduci la un
nivel mai sofisticat, cu reteta celebrului chef Raymond Blanc:
Ingrediente:
3 oua
Sare si piper negru proaspat macinat
15 g unt nesarat
40 g somon afumat, tocat grosier (gasiti in
magazinele cora o varietate de sortimente)
½ lingurita ulei de masline
Preparare:
Bateti usor ouale intr-un castron si
asezonati, dupa gust, cu sare si piper negru proaspat macinat.
Se incalzeste untul intr-o tigaie de omleta
pana se formeaza spuma. Se toarna ouale batute si se fierbe cateva secunde,
pana cand fundul omletei se intareste usor.
ÃŽmpingeti partile coapte ale omletei catre
centrul care a ramas crud. Lasati-o pe foc, pana cand omleta s-a intarit mai
mult, continuand sa impingeti din nou partile prajite catre mijloc, pentru a se
gati uniform, dar centrul sa ramana mai moale.
Puneti somonul afumat in centrul omletei si
gatiti timp de 30 de secunde.
Luati de pe foc si inclinati usor tigaia
pentru a muta omleta pe marginea tigaii. Glisati omleta pe o farfurie de
servire, apoi modelati-o in forma pe care o doriti. Stropiti putin ulei de
masline deasupra si serviti.