Bucataria maghiara poate fi o sursa de
inspiratie pentru multe mese reusite si iti poate extinde orizontul culinar
catre o zona extrem de savuroasa. Iata o reteta de supa de ciuperci care te va
convinge de acest lucru:
Ingrediene:
4 linguri de unt nesarat
2 cani de ceapa tocata
1 kilogram de ciuperci proaspete, feliate
2 lingurite de marar uscat
1 lingura boia
1 lingura sos de soia
2 cesti supa de pui
1 cana lapte
3 linguri de faina
1 lingurita sare
piper negru macinat dupa gust
2 lingurite suc de lamaie
¼ cana patrunjel proaspat tocat
½ cana smantana
Preparare:
Topiti untul intr-o oala mare la foc mediu.
Caliti ceapa in unt timp de 5 minute. Se adauga ciupercile si se mai calesc
inca 5 minute. Se amesteca mararul, boiaua de ardei, sosul de soia si supa de
pui. Reduceti focul la mic, acoperiti si fierbeti timp de 15 minute.
ÃŽntr-un castron mic separat, amestecati
laptele si faina. Se toarna in compozitia rezultata in prima etapa si se
amesteca bine pentru a se omogeniza. Acoperiti si fierbeti inca 15 minute,
amestecand din cand in cand.
La final, amestecati sarea, piperul negru
macinat, zeama de lamaie, patrunjelul si smantana. Se lasa la foc mic,
aproximativ 3 pana la 5 minute. Nu trebuie sa ajunga sa fiarba. Serviti
imediat.