• Supa de ciuperci- un deliciu din bucataria maghiara



    Bucataria maghiara poate fi o sursa de inspiratie pentru multe mese reusite si iti poate extinde orizontul culinar catre o zona extrem de savuroasa. Iata o reteta de supa de ciuperci care te va convinge de acest lucru:

     

    Ingrediene:

     

    4 linguri de unt nesarat

    2 cani de ceapa tocata

    1 kilogram de ciuperci proaspete, feliate

    2 lingurite de marar uscat

    1 lingura boia

    1 lingura sos de soia

    2 cesti supa de pui

    1 cana lapte

    3 linguri de faina

    1 lingurita sare

    piper negru macinat dupa gust

    2 lingurite suc de lamaie

    ¼ cana patrunjel proaspat tocat

    ½ cana smantana

     

    Preparare:

     

    Topiti untul intr-o oala mare la foc mediu. Caliti ceapa in unt timp de 5 minute. Se adauga ciupercile si se mai calesc inca 5 minute. Se amesteca mararul, boiaua de ardei, sosul de soia si supa de pui. Reduceti focul la mic, acoperiti si fierbeti timp de 15 minute.

     

    Într-un castron mic separat, amestecati laptele si faina. Se toarna in compozitia rezultata in prima etapa si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Acoperiti si fierbeti inca 15 minute, amestecand din cand in cand.

     

     

    La final, amestecati sarea, piperul negru macinat, zeama de lamaie, patrunjelul si smantana. Se lasa la foc mic, aproximativ 3 pana la 5 minute. Nu trebuie sa ajunga sa fiarba. Serviti imediat.


  • Articole similare