• Cafeaua poate fi benefica pentru sanatatea ta

     


    Cafeaua reprezinta pentru foarte multi dintre noi acea licoare care ne ajuta sa ne invioram in fiecare dimineata. De asemenea, ea ne insoteste in orele de tihna, la intalnirile cu prietenii sau poate deveni un excelent pretext pentru o intalnire romantice. In magazinele cora vei gasi o diversitate mare de sortimente si arome de cafea, din care le poti alege pe acelea care se potrivesc cel mai bine gusturilor tale.

    Dincolo de aroma sa delicioasa, cafeaua poate avea si beneficii pentru sanatate, daca nu se afla pe lista de contraindicatii medicale si daca este consumata in cantitati moderate. Iata care sunt cele mai importante efecte pozitive pe care cafeaua le poate avea asupra organismului nostru:

     

    Cafeaua iti mareste performanta fizica.

    Daca bei o ceasca de cafea neagra cu aproximativ o ora inainte de antrenament,  performanta ta sportiva. se poate imbunatati cu 11-12%. Cofeina creste nivelul de adrenalina din sange. Adrenalina este un hormon al corpului tau, care te ajuta sa te pregatesti pentru efortul fizic.

     

    Te poate ajuta sa slabesti.

    Cafeaua contine magneziu si potasiu, care ajuta corpul uman sa utilizeze insulina, regland nivelul zaharului din sange si reducandu-ti pofta de delicatese si gustari.

     

    Cafeaua te ajuta sa arzi grasimile.

    Cofeina ajuta celulele adipoase sa descompuna grasimea corporala si sa o foloseasca drept combustibil pentru antrenament.

     

    Reduce riscul de accident vascular cerebral.

    Consumul rezonabil de cafea (2–4 cesti pe zi) este asociat in studiile medicale cu un risc mai mic de accident vascular cerebral.

     

    Reduce riscul de declansare a bolii Parkinson.

    Studiile au aratat ca un consum regulat de cafea reduce riscul de boala Parkinson cu 25%. Exista dovezi ca aceasta licoare stimuleaza activitatea in partea creierului afectata de Parkinson.

     

    Poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2

    Diabetul de tip 2 este o problema majora de sanatate, afectand in prezent milioane de oameni din intreaga lume. Se caracterizeaza prin niveluri ridicate de zahar din sange cauzate de rezistenta la insulina sau de o capacitate redusa de a secreta insulina. Consumatorii de cafea au un risc semnificativ redus de diabet de tip 2.

    Cercetatorii au observat ca persoanele care consuma cafea au un risc cu 23-50% mai mic de a suferi de aceasta boala.

     

  • Articole similare