• Cotlete de porc pane cu fistic

    Cotlete de porc pane cu fistic

    Ingrediente:


    4 cotlete de porc fara os
    1 ardei rosu
    1 ardei galben
    1 ardei verde
    2 cepe
    100 g pesmet
    100 g fistic fara coaja
    2 linguri de faina
    2 oua
    3 linguri de ulei
    20 g unt
    ½ lamaie
    sare si piper dupa gust

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Intr-o tigaie, puneti la prajit fisticul, apoi zdrobiti-l si amestecati-l cu pesmetul. 

    2. Bateti ouale ca pentru omleta si adaugati sare si piper dupa gust. 

    3. Treceti cotletele de porc prin faina, apoi prin oul batut si, la sfarsit, prin amestecul pesmet-fistic. 

    4. Taiati ardeii in cubulete si tocati ceapa marunt. 

    5. Puneti legumele la calit intr-o tigaie cu doua linguri de ulei, timp de 15 minute. Adaugati zeama de lamaie si asezonati cu sare si piper. 

    6. Intr-o alta tigaie, prajiti cotletele de porc la foc potrivit in 20 g de unt si o lingura de ulei. Lasati-le sa se prajeasca la foc mic timp cinci minute pe ambele parti. Dati focul mai incet, acoperiti tigaia cu un capac si mai lasati-le pe foc, timp de aproximativ zece minute. Cu doua minute inainte de terminarea timpului de gatire, dati capacul la o parte. Serviti cotletele alaturi de sosul de ardei.
  • Articole similare