Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina 100 g unt moale ½ pahar cu apa ½ lingurita de sare Pentru umplutura: 1 kg de prune 100 g de migdale 70 g zahar 50 g unt 1 ou 1 galbenus 1 lingura de tuica Numar de portii: 6 Mod de preparare: 1. Pentru aluat, amestecati untul cu faina si sare, adaugati treptat apa si formati o bila din aluat. Puneti aluatul deoparte si lasati-l la temperatura camerei timp de 30 de minute. 2. Intre timp, zdrobiti migdalele cu ajutorul unui sucitor, apoi puneti-le la mixer pentru a obtine un praf. 3. Intr-un bol, amestecati oul intreg cu un galbenus, adaugati untul topit in prealabil si praf de migdale. 4. La sfarsit, adaugati peste acest amestec o lingura de tuica. Veti obtine o compozitie omogena. Taiati prunele in doua si inlaturati samburii. 5. Etalati aluatul intr-o tava speciala de tarta (unsa in prealabil cu unt). Intepati aluatul cu o furculita in mai multe locuri, apoi adaugati umplutura si asezati jumatatile de prune. 6. La sfarsit, pudrati suprafata tartei cu o lingurita de zahar. Introduceti tava in cuptor timp de 45 de minute la 180° C. Tarta se serveste rece.