• Tarta cu prune si migdale

    Tarta cu prune si migdale

    Ingrediente:


    Pentru aluat:

    200 g faina
    100 g unt moale
    ½ pahar cu apa
    ½ lingurita de sare

    Pentru umplutura:

    1 kg de prune
    100 g de migdale 
    70 g zahar
    50 g unt
    1 ou 
    1 galbenus 
    1 lingura de tuica

    Numar de portii: 6

    Mod de preparare:

    1. Pentru aluat, amestecati untul cu faina si sare, adaugati treptat apa si formati o bila din aluat. Puneti aluatul deoparte si lasati-l la temperatura camerei timp de 30 de minute.

    2. Intre timp, zdrobiti migdalele cu ajutorul unui sucitor, apoi puneti-le la mixer pentru a obtine un praf. 

    3. Intr-un bol, amestecati oul intreg cu un galbenus, adaugati untul topit in prealabil si praf de migdale.

    4. La sfarsit, adaugati peste acest amestec o lingura de tuica. Veti obtine o compozitie omogena. Taiati prunele in doua si inlaturati samburii. 

    5. Etalati aluatul intr-o tava speciala de tarta (unsa in prealabil cu unt). Intepati aluatul cu o furculita in mai multe locuri, apoi adaugati umplutura si asezati jumatatile de prune. 

    6. La sfarsit, pudrati suprafata tartei cu o lingurita de zahar. Introduceti tava in cuptor timp de 45 de minute la 180° C. Tarta se serveste rece.

  • Articole similare