Ingrediente:
280 g foie gras
500 g ciuperci de padure
250 ml smantana lichida
100 ml sampanie
200 g ceapa alba
150 g unt
sare si piper dupa gust
Numar de portii: 4
Mod de preparare:
1. Taiati bucata de foie gras in patru felii egale, asezonati-le cu sare si piper, dati-le prin faina si puneti-le deoparte.
2. Tocati ceapa si ciupercile, apoi caliti-le in unt. Dupa ce legumele s-au patruns putin, adaugati sampania, lasati compozitia sa dea in clocot si turnati smantana.
3. Dupa ce presarati sare si piper, lasati compozitia la foc inca cinci minute. Amestecul se da apoi la blender si se strecoara.
4. Prajiti feliile de foie gras intr-o tigaie incinsa, dar fara grasime, exact la momentul servirii.
5. Acest preparat se serveste intr-o farfurie adanca, de supa: asezati mai intai o felie de foie gras in centrul farfuriei, iar in jurul ei sosul de ciuperci. Adaugati, ca in fotografie, si cateva ciuperci intregi, calite in unt. Facultativ, puteti decora cu diverse ierburi si spuma de lapte.