• Foie gras in sos de ciuperci

    Foie gras in sos de ciuperci

    Ingrediente:


    280 g foie gras 
    500 g ciuperci de padure
    250 ml smantana lichida 
    100 ml sampanie 
    200 g ceapa alba
    150 g unt
    sare si piper dupa gust

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Taiati bucata de foie gras in patru felii egale, asezonati-le cu sare si piper, dati-le prin faina si puneti-le deoparte.

    2. Tocati ceapa si ciupercile, apoi caliti-le in unt. Dupa ce legumele s-au patruns putin, adaugati sampania, lasati compozitia sa dea in clocot si turnati smantana. 

    3. Dupa ce presarati sare si piper, lasati compozitia la foc inca cinci minute. Amestecul se da apoi la blender si se strecoara. 

    4. Prajiti feliile de foie gras intr-o tigaie incinsa, dar fara grasime, exact la momentul servirii.

    5. Acest preparat se serveste intr-o farfurie adanca, de supa: asezati mai intai o felie de foie gras in centrul farfuriei, iar in jurul ei sosul de ciuperci. Adaugati, ca in fotografie, si cateva ciuperci intregi, calite in unt. Facultativ, puteti decora cu diverse ierburi si spuma de lapte.

  • Articole similare