• Foietaj cu ciuperci de padure si nuci

    Foietaj cu ciuperci de padure si nuci

    Ingrediente:


    1 aluat foietaj 
    600 g ciuperci de padure (galbiori sau hribi)
    100 g nuci
    60 g unt
    150 ml lapte
    2 linguri de faina
    1 lingura de smantana
    un varf de praf de nucsoara
    cateva frunze de cimbru proaspat
    ulei de masline
    sare si piper dupa gust

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Preincalziti cuptorul la 210º C. 

    2. Puneti o jumatate din cantitatea de unt la topit intr-o craticioara. Adaugati faina si laptele amestecand incontinuu pana ce obtineti o compozitie omogena. Adaugati smantana, presarati sare, piper si nucsoara si luati craticioara de pe foc. 

    3. Zdrobiti nucile la mixer si puneti-le peste compozitia obtinuta mai sus. 

    4. Caliti ciupercile in untul ramas, amestecand incontinuu. Asezonati cu sare, piper si cimbru. 

    5. Etalati foietajul pe o hartie de copt intr-o tava mai mare. 

    6. Intepati in mai multe locuri cu o furculita. 

    7. Adaugati compozitia peste aluatul din tava, apoi ciupercile si stropiti cu un pic de ulei de masline. 

    8. Introduceti tava la cuptor pentru 30 de minute. Acest preparat se serveste cald si i s-ar potrivi foarte bine un vin alb sec. 

  • Articole similare