900 g piept de pui
3 pahare de orez cu bobul rotund
1 cutie mica de mazare
1 cutie mare de rosii decojite
cateva feliute de chorizo (facultativ)
4 catei de usturoi
6 pahare de apa
un praf de sofran
un varf de sare grunjoasa
piper dupa gust
2 linguri de ulei de masline
Numar de portii: 6
Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 250° C.
2. Taiati ardeii in feliute si caliti-i intr-o tigaie cu ulei de masline, apoi adaugati usturoiul zdrobit.
3. Dupa ce ardeii s-au inmuiat, adaugati pieptul de pui taiat in bucati de trei centimetri grosime si feliutele de chorizo.
4. Lasati tigaia pe foc pana ce carnea se rumeneste, apoi adaugati rosiile decojite si mazarea.
5. La sfarsit, puneti ardei iute si piper. Amestecati bine toate ingredientele si lasati tigaia la foc mic pentru inca doua minute.
6. Puneti orezul intr-un vas termorezistent, adaugati compozitia din tigaie, sare grunjoasa, sofran si apa.
7. Introduceti vasul la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.