• Scoici la cuptor

    Scoici la cuptor

    Ingrediente:


    70 g scoici mari 
    10 ml de lapte de cocos
    5 ml de ulei de trufe
    3 g usturoi
    5 ml vin alb 
    10 g seminte de susan
    2 portocale
    2 mandarine
    2 grapefruit 
    3 g zahar 
    20 g Proscuitto di Parma 
    30 g ceapa verde
    5 g unt 
    10 g smantana
    sare si piper dupa gust

    Numar de portii: 2

    Mod de preparare:

    1. Taiati scoicile in cuburi si puneti-le intr-un bol. 

    2. Adaugati usturoiul zdrobit, laptele de cocos si semintele de susan si amestecati bine. Puneti-le intr-o tigaie pentru a se rumeni putin. 

    3. Pastrati pulpa fructelor si zeama acestora pentru sos. Puneti zeama intr-o craticioara, fierbeti pana scade jumatate din cantitate, apoi adaugati zahar, unt, ceapa calita in prealabil, usturoiul, vinul si usturoiul zdrobit. 

    4. La sfarsit, adaugati smantana, scoicile si prosciutto taiat foarte fin. Transferati ingredientele din craticioara intr-o tavita si introduceti la cuptor, timp de 45 de minute, la 90º C. La sfarsit, asezonati cu sare si piper dupa gust.

  • Articole similare