• Prajitura cu capsune, in stil Wimbledon



    Odata cu vara, incepe si turneul de tenis de la Wimbledon, unul dintre cele mai asteptate evenimente de catre iubitorii acestui sport. Indiferent daca adori tenisul sau iti este indiferent, aceasta prajitura inspirata din gustarile servite spectatorilor de la turneu, va intra, cu siguranta, pe lista preferintelor tale. Iata cum o prepari:

    Ingrediente

    Pentru blat:

    225g unt inmuiat, plus extra pentru ungere

    4 oua

    225g zahar tos

    300g faina pentru prajituri

    2 lingurite praf de copt

    4 linguri de lapte

    1 lingurita extract de vanilie

    Pentru umplutura 2 linguri gem de capsune (poti alege dintr-o varietate de sortimente, in magazinele cora)

    1 lingurita suc de lamaie

    300g capsune proaspete mici, taiate in jumatate

    300 ml frisca din smantana batuta

    200ml crème fraiche

    zahar pudra, pentru decor

    Preparare:

    Preincalzeste cuptorul la 180 ° C. Unge cu unt tava in care vei coace blatul cu unt si tapeteaza baza si partile laterale cu hartie de copt.

    Adauga toate ingredientele blatului intr-un castron mare si bate-le bine folosind un mixer electric timp de aproximativ 2 minute. Toarna amestecul in forma pregatita si netezeste suprafata.

    Coace timp de 35 de minute sau pana cand prajitura s-a indepartat putin de pe partile laterale ale formei si isi recapata forma atunci cand este presata in centru cu varful degetelor. Se lasa sa se raceasca in tava.

    Scoate blatul din tava, dupa racire, si taie marginile astfel incat sa fie perfect drepte. Taie-l pe lungime in trei fasii, apoi taie fiecare fasie pentru a da noua felii de aproximativ 7x3cm. Apoi, taie fiecare felie pe jumatate orizontal, astfel incat sa fie pregatita pentru umplere, asemenea unui sandwich.

    Pentru umplutura, pune gemul intr-un castron cu sucul de lamaie si amesteca-le impreuna, apoi arunca si capsunele in compozitie. Amestecaa frisca si crème fraiche impreuna si intinde un strat destul de gros peste baza fiecarei jumatati ale bucatilor taiate de blat. Aranjeaza doua sau trei bucati de capsune. La final, pudreaza cu zahar pentru a servi.

  • Articole similare