• Ghid: Cum ne ingrijim tenul in fiecare etapa a vietii



    Indiferent de varsta pe care o avem, nu trebuie niciodata sa ignoram nevoile tenului nostru. Ritualul tau de ingrijire al tenului ar trebui sa evolueze odata cu inaintarea in varsta, deoarece necesitatile pielii sunt diferite in fiecare etapa a vietii.

    Fie ca te confrunti cu acneea din tinerete, cu petele pigmentare sau cu ridurile, ingrijirea si atentia in plus pe care le vei oferi tenului tau vor produce o mare diferenta in ceea ce priveste aspectul pielii tale. In plus, nu trebuie sa ignori nevoile pielii tale, mai ales ca anumite tratamente pe care le practici timpuriu pot aduce numeroase beneficii, respectiv mai putine griji in viitor. De aceea, noi iti prezentam mini ghidul tau pentru tratarea corecta a tenului la fiecare varsta!

    Adolescenta

    Anii in care ne preocupa cel mai mult infatisarea noastra dar si anii care pot fi o lupta traumatizanta cu acneea, ceea ce poate face ca aceasta perioada sa para anevoioasa, intrucat stabilirea unei rutine de ingrijire zilnice pentru adolescenti este, adeseori, dificil de realizat. Curatarea este cheia - primul pas in ritualul nostru, ce trebuie practicat cu sfintenie atat dimineata, cat si seara, pentru a elimina eficient atat particulele de praf rezultate in urma poluarii, cat si excesul de sebum care este cauza principala a aparitiei punctelor negre. Noi iti recomandam curatarea tenului cu gel din extract de carbune . Un alt produs ce nu trebuie sa lipseasca din rutina noastra la nicio varsta este crema solara. Pentru a evita aparitia ridurilor premature sau chiar a melanomului, dermatologii recomanda folosirea SPF-ului inca din adolescenta si, indiferent de anotimp sau vreme, aplicare lui. De asemenea, este un lucru stiut ca acidul salicilic vindeca acneea, datorita faptului ca sporeste nivelul de hidratare al pielii si controleaza productia de sebum. Exfoliantele cu acid glicolic ajuta la eliminarea celulelor moarte care contribuie la formarea acneei si a punctelor negre.

    20-30 ani Nici in perioada tineretii nu trebuie sa neglijam curatarea tenului sau sa sarim peste crema solara, care previne mai ales ridurile ce apar dupa 30 ani. Studiile arata ca incepand cu 20 de ani, tenul incepe sa aiba o textura mai uscata, de aceea este recomandata folosirea unei creme pe baza de apa, ce nu incarca tenul, alaturi de care vom aplica, dimineata mai ales, serul cu vitamina C. Vitamina C este des utilizata in ritualurile de ingrijire, datorita proprietatilor sale antioxidante ce protejeaza tenul, eliminand eficient petele pigmentare prin sporirea productiei de colagen. Utilizarea unei creme pe baza de retinol seara, ca tratament pe timpul noptii, ajuta atat la tratarea acneei active, cat si la prevenirea ridurilor premature. Retinolul este derivat al vitaminei A, iar datorita faptului ca patrunde rapid in piele si creste productia de elastina si de colagen, este supranumit si “ingredientul minune”.

    30-40 ani Curatarea tenului si crema solara nu sunt exceptii nici la aceasta varsta. Aparitia liniilor fine, respectiv a ridurilor, poate fi tratata cu ajutorul unei creme hidratante de zi ce contine acid hialuronic, fara a neglija zona sensibila a ochilor si a buzelor. Foloseste zilnic crema de ochi antirid. De asemenea, evita exfolierea mecanica, care adesea usuca si deshidrateaza pielea, iar in schimb opteaza pentru fiolele cu retinol, ale caror proprietati anti-aging, anti-pigmentare si anti-acnee s-au dovedit a fi absolut transformatoare. 

    50+

    Pielea incepe sa isi piarda elasticitatea, din cauza scaderii productiei de colagen. De aceea, trebuie sa avem grija sa optam pentru produse ce ofera hidratare intensa. Noi iti propunem laptele demachiant ce contine creatina si tonifica tenul, si crema solara de zi intensiv hidratanta, ce activeaza productia naturala de colagen cu ajutorul acidului hialuronic. De asemenea, iti recomandam sa iti extinzi rutina de ingrijire a tenului, astfel incat sa indeplinesti toate nevoile tenului tau. Astfel, poti in continuare sa utilizezi crema de zi cu vitamina C, iar seara retinolul.

  • Articole similare