• Te pregatesti de plaja? Pune siguranta pe primul loc!

     

    Vara e deja aici si, desi a inceput ezitant, isi intra pe deplin in drepturi. Caldura si lumina Soarelui te duc, inevitabil, cu gandul la zilele lungi de plaja. Fie ca te pregatesti pentru un weekend prelungit la mare sau ti-ai planificat deja concediul, atunci cand faci bagajele, nu uita lotiunea de protectie solara. Este extrem de important pentru pielea ta sa fie protejata. In magazinele cora vei gasi o gama diversa de creme si lotiuni cu factor de protectie solara, astfel incat sa poti alege exact in functie de preferintele tale. Insa, daca doresti mai multe informatii despre acestea, iata cateva lucruri esentiale:

     

    Mai intai, te-ai intrebat vreodata ce inseamna numarul care apare pe ambalaj langa SPF (factorul de protectie solara)? Acesta indica, de fapt, cat timp va dura pana cand razele UVB - principala cauza a arsurilor solare - vor inrosi pielea. De exemplu, SPF 15 inseamna ca va dura de 15 ori mai mult ca pielea sa se inroseasca cu produsul pornit decat fara el. Acest lucru nu are nicio legatura cu razele UVA. Acestea patrund in piele mai profund si joaca un rol major in accelerarea semnelor de imbatranire a pielii si generarea cancerului de piele.

    Nu toate produsele de protectie solara sunt eficiente atat impotriva razelor UVA, cat si a razelor UVB.

     

    Multi oameni cred ca aplicarea oricarei creme cu SPF ne va feri de ambele tipuri de raze nocive ale soarelui. Din pacate, acest lucru nu este adevarat. Va recomandam sa studiati cu atentie etichetele si ingredientele produselor pe care le cumparati, pentru a alege conform necesitatilor voastre.

     

    Pentru a va proteja pielea atat de razele UVA, cat si de razele UVB, nu cumparati doar un produs cu un SPF de 15 sau mai mare. Asigurati-va ca este etichetat „Spectru larg”, ceea ce inseamna ca acesta contine o combinatie de ingrediente pentru a proteja pielea impotriva ambelor tipuri de raze UV.

  • Articole similare