• Pui cu pesto si lamaie

     


    Un preparat cu adevarat primavaratic, plin de vitamine si nutrienti deliciosi, care va aduce multa veselie la masa ta. Iata reteta, creata de Mary Berry, unul dintre cei mai cunoscuti experti in gastronomie din Marea Britanie.

     

    Ingrediente

    3 bucati de piept de pui fierte, cu pielea indepartata, dezosate, taiate la jumatate pe orizontala si feliate in fasii subtiri

    2 fructe de avocado coapte si mari, feliate

    ½ lamaie, doar sucul

    ½ castravete

    18 rosii cherry, taiate la jumatate pe lungime

     

    Pentru sos

    4 linguri pesto de busuioc verde proaspat (gasesti in magazinele cora)

    6 linguri de maioneza usoara

    ½ lamaie, doar sucul

    sare si piper negru proaspat macinat

     

    Pentru

    25g seminte de pin prajite

    cateva frunze de salata verde

    frunze de busuioc

     

    Preparare:

    Pentru a face sosul, puneti pesto-ul, maioneza si sucul de lamaie intr-un castron mare, asezonati cu sare si piper si amestecati pentru a le combina. Adaugati puiul si amestecati din nou. Daca este posibil, lasati la marinat cateva ore sau peste noapte.

     

    Puneti feliile de avocado intr-un castron separat, turnati peste ele sucul de lamaie si amestecati astfel incat avocado sa fie complet acoperit.

     

    Taiati castravetele in jumatate pe lungime, folositi o lingurita pentru a indeparta semintele si apoi curatati-l de coaja cu un curatator de cartofi. Taiati felii in forma de semiluna si aranjati-le in straturi cu feliile de avocado, jumatile de rosii si puiul cu pesto. Asezonati cu sare si piper. (Daca asamblati inainte, nu adaugati sare decat inainte de servire.)

     

    Presarati peste nucile de pin prajite, frunzele de salata si frunzele de busuioc..

  • Articole similare