Un preparat plin de
vitamine si nutrienti deliciosi, care va aduce multa veselie la masa ta. Iata
reteta, creata de Mary Berry, unul dintre cei mai cunoscuti experti in
gastronomie din Marea Britanie.
Ingrediente
3 bucati de piept de pui fierte, cu pielea
indepartata, dezosate, taiate la jumatate pe orizontala si feliate in fasii
subtiri
2 fructe de avocado coapte si mari, feliate
½ lamaie, doar sucul
½ castravete
18 rosii cherry, taiate la jumatate pe lungime
Pentru sos
4 linguri pesto de busuioc verde proaspat
(gasesti in magazinele cora)
6 linguri de maioneza usoara
½ lamaie, doar sucul
sare si piper negru proaspat macinat
Pentru
25g seminte de pin prajite
cateva frunze de salata verde
frunze de busuioc
Preparare:
Pentru a face sosul, puneti pesto-ul, maioneza
si sucul de lamaie intr-un castron mare, asezonati cu sare si piper si amestecati
pentru a le combina. Adaugati puiul si amestecati din nou. Daca este posibil,
lasati la marinat cateva ore sau peste noapte.
Puneti feliile de avocado intr-un castron
separat, turnati peste ele sucul de lamaie si amestecati astfel incat avocado
sa fie complet acoperit.
Taiati castravetele in jumatate pe lungime,
folositi o lingurita pentru a indeparta semintele si apoi curatati-l de coaja
cu un curatator de cartofi. Taiati felii in forma de semiluna si aranjati-le in
straturi cu feliile de avocado, jumatile de rosii si puiul cu pesto. Asezonati
cu sare si piper. (Daca asamblati inainte, nu adaugati sare decat inainte de
servire.)
Presarati peste nucile de pin prajite,
frunzele de salata si frunzele de busuioc..