• Fiecare zi trebuie traita din plin si cu sens, in ciuda programului incarcat sau a timpurilor grele

     


    Pandemia, inflatia, izbucnirea razboiul din Ucraina si multe alte vesti ingrijoratoare ne-au sters starea de stabilitate si certitudine pe care multi dintre noi o cautam. Inotam in ape tulburi, ceea ce reprezinta un factor de stres major. Cu toate acestea, fiecare zi merita traita cu bucurie si speranta. De aceea, iti propunem cateva exemple de rutina sau gesturi care te vor ajuta sa fii in echilibru cu tine si sa nu lasi anxietatea sa te domine:

     

    Pune ceasul sa sune cu 15 minute mai devreme in fiecare dimineata. Chiar daca esti adormit, profita de timp pentru a te gandi la senzatiile pe care le experiementezi. Bea-ti cafeaua sau ceaiul de dimineata cu fereastra deschisa si lasa aerul curat si natura sa iti trezeasca simturile inainte de agitatia cotidiana.

     

    Observa lucrurile care te inconjoara. Poate ai lucruri sau obiecte care iti aduc aminte de o experienta inedita sau de o persoana draga tie care ti-a oferit un cadou, precum o cana sau un suvenir si astfel poti rememora o amintire placuta sau te poti gandi la ceea ce este mai de pret pentru tine.

     

    O alta metoda de a te relaxa este sa iesi la o plimbare in aer liber, oricat de scurta ar fi. O plimbare iti elibereaza gandurile, iar lumina soarelui si aerul curat iti aduc un plus de energie si confort. De asemenea, poti profita de timpul petrecut in aer liber pentru a observa pasarile si, in aceasta perioada, aparitia primilor ghiocei. Ai o prietena apropiata si stii ca programul ei seamana cu al tau? Ia-o si pe ea cu tine la plimbare. Astfel, vei putea sa te bucuri nu doar de timpul petrecut in aer liber, ci si de compania cuiva apropiat cu care poti impartasi ganduri, idei, planuri. Aceasta terapie e intotdeauna benefica.

     

    Chiar si ora mesei poate deveni un moment de relaxare si schimbare a perspectivei. Nu te grabi sa mananci, gandeste-te ca bucataria poate deveni un loc de relaxare. Gatitul nu este doar un mod de a produce mancare gustoasa, este si o metoda de a reduce stresul, anxietatea sau depresia. Cu atatea idei la indemana, de ce sa nu incerci o reteta noua? Gatitul poate fi o experienta magica, daca te gandesti ca doar mixand cateva ingrediente poti realiza ceva delicios.

     

    Si nu uita: invata sa te bucuri chiar si de cele mai banale lucruri de zi cu zi, nu doar de momentele extraordinare din viata! Micile gesturi sunt, de fapt, sarea si piperul.

     

  • Articole similare