• Informatii bune ca painea calda

     


    Aliment nelipsit de la mesele noastre, painea a devenit, de-a lungul timpului, si subiectul unor teorii controversate despre cat de sanatoasa este pentru noi. Unele sunt doar legende urbane, insa au capatat notorietate si au ajuns sa fie percepute ca adevaruri. Majoritatea nutritionistilor considera, insa, ca, in cantitati moderate, painea trebuie sa ramana parte din dieta noastra. Desigur, este necesar ca aceasta sa fie de cea mai buna calitate posibila.

    Traim intr-o perioada in care, din fericire, putem alege dupa pofta inimii si avem sansa de a descoperi mereu noi sortimente de paine. Din dorinta sa iti facem si mai usoara aceasta misiune s-a nascut si catalogul ”cora-Paine din suflet”, in care vei putea descoperit o multime de tipuri de paine pe care le gasesti in brutariile cora.

    De la painea clasica, cu maia si mai multe tipuri de cereala, toate te imbie sa redescoperi universul painii si sa ii aduuci aroma in casa ta. Poti afla cat de benefica este pentru organismul tau painea cu 8 tipuri de seminte, sau, daca vrei sa te bucuri de o experienta inedita, poti incerca painea cu chia si goji sau, de ce nu, pe cea cu merisoare.

    Si, pentru a-ti risipi eventualele indoieli legate de acest aliment, iti oferim si cateva informatii stiintifice, numai bune de discutat in jurul meselor de familie sau cu prietenii:

    NHS (Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie) afirma ca alimentele bogate in amidon, cum ar fi painea, ar trebui sa constituie o treime din dieta noastra, dar cei mai multi dintre noi ne limitam la  20%.

    Painea furnizeaza peste 10% din fierul, zincul, magneziul, proteinele si vitaminele B necesare unui adult de constitutie medie, precum si o cantitate mica de potasiu esential.

    Painea furnizeaza mai mult de 10% din calciul necesar in alimentatia noastra.

    Un studiu realizat de revista Applied Physiology, Nutrition and Metabolism a dezvaluit ca painea nu reprezinta o cauza a obezitatii. Dimpotriva. Potrivit cercetatorilor, persoanele obeze mananca mai putina paine decat cele care nu au aceasta problema de sanatate.

  • Articole similare