• Primavara vine cu elan de curatenie

     

    Mugurii copacilor stau sa plesneasca pe ramuri, cantecul pasarelelor dimineata se aude tot mai des iar casa ta pare ca tipa dupa o bine meritata improspatare. Curatenia de primavara nu este doar un obicei, este ceva aproape organic. Un mod prin care ne readucem la viata casa si o scoatem din amortirea iernii. Chiar daca pare ceva greu, curatenia de primavara poate fi facuta eficient si usor daca respecti cateva reguli. Care ar fi acestea?

     Curata camera cu camera. Pleaca de la ideea ca nu este nevoie sa termini totul intr-o singura zi. Important este sa cureti in profunzime si riguros, iar abordarea camera cu camera iti va da timpul necesar si starea mentala pentru a face acest lucru. Gandeste-te din timp la ce ai de facut pentru fiecare camera si intocmeste liste cu lucrurile pe care vrei sa le schimbi: perdele, covoare, pernute, cuverturi, obiecte de bucatarie. Pentru orice idee de schimbare pe care vrei sa o faci in aceasta primavara in casa ta, lasa-te inspirata de colectiile din catalogul cora.

     Organizeaza si debaraseaza. Iarna se strang intr-o casa foarte mule lucruri de care nu mai ai nevoie in lunile frumoase. De asemenea, trierea si sortarea hainelor este foarte importanta, iar aceasta se poate face prin asezarea lor in trei categorii: haine de aruncat, haine de dat, haine de pastrat pentru iarna urmatoare.

     Implica toata familia in acest proces. Pentru a avea o casa curata si pusa la punct este nevoie de atentia tuturor celor din familie. Suntem o echipa in fiecare zi, asa ca tot impreuna ne ingrijim caminul si il vom face sa arate impecabil in asteptarea sezonului sarbatorilor de iarna.Ti se pare o provocare destul de mare sa ii antrenezi pe toti ai casei in aceasta actiune? In primul rand, te sfatuim sa uiti de rolurile traditionale si sa impartiti sarcinile mai degraba dupa preferintele si talentele fiecaruia. Nu exista nicio lege care sa spuna ca femeia este responsabila de anumite lucruri, iar barbatul de altele. Cum ramane, insa, cu cei mici? Nimic mai simplu! Se vor implica si ei cu drag in Operatiunea Curatenia, daca le distribui sarcini potrivite varstei loc. De exemplu, daca micutul tau are 3-4 ani, invata-l cum sa isi stearga de praf jucariile si sa le aranjeze la loc. Sau il poti ruga sa isi stranga hainutele de pe uscatorul de rufe. Pe masura ce copilul creste, poate primi si alte misiuni, de la sortatul hainelor pe culori pentru spalat, pana la dat cu aspiratorul. Faptul ca ii vede pe mama si pe tata impartind treburile gospodaresti reprezinta un punct important din educatia sa pentru mai tarziu, indiferent daca ai o fetita sau un baietel.

    Asigura-te ca ai toate produsele necesare pentru curatenie. Desigur, inainte de a incepe curatenia de primavara, trebuie sa te asiguri ca ai la indemana toate produsele de care vei avea nevoie. Pe cora.ro gasesti variante multiple de produse pentru curatenie, astfel incat casa ta sa devina curata-luna si sa incepeti sezonul de primavara cu multa bucurie.

  • Articole similare