• Cum iti pregatesti tenul pentru venirea toamnei

    Cum iti pregatesti tenul pentru venirea toamnei

    Vara este pe sfarsite si, odata cu ea, se schimba si felul in care abordam ingriirea tenului nostru. Daca in timpul sezonului estival preocuparile principale au fost hidratarea continua si evitarea impactului radiatiilor cu ajutorul produselor cu factor de protectie solara, acum apar alte lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a avea o piele frumoasa si sanatoasa. Ti le prezentam pe cele mai importante dintre acestea:


    Primul lucru de care trebuie sa tii cont este impactul Soarelui asupra cantitatii de colagen din tenul tau. Oricat de performante au fost produsele de ingriire pe care le-ai folosit in timpul verii, razele solare tot au produs efecte nedorite. Colagenul este un element esential pentru santataea si vitalitatea tenului tau, asa ca este nevoie sa il suplimentezi. Poti face acest lucru cu ajutorul produselor cosmetice care il contin, dar si prin alimentatie. O dieta bogata in peste (in special somon, dar si alte soiuri bogate in acizi grasi) te va ajuta sa repari stricaciunile produse, dar si sa protejezi celulele pielii de o deteriorare suplimentara, de acum incolo.

    Daca iti simti pielea aspra si deteriorata dupa zilele lungi de plaja sau cu activitati in aerul fierbinte al verii, se impune sa programezi o sesiune de exfoliere. Celulele moarte vor fi indepartate cu blandete, iar tenul tau va putea sa absoarba mai bine produsele de hidratare cu care urmeaza sa il rasfeti in timpul toamnei, pentru a-l pregati de sezonul rece care urmeaza sa soseasca.

    O atentie speciala merita si buzele tale, afectate de razele solare si de apa sarata a marii. Este momentul sa investesti intr-un scrub special destinat lor, care le va face din nou moi si seducatoare.

    Daca tot am amintit de apropierea sezonului rece, este cea mai buna perioada pentru a incepe sa iti reinnoiesti stocul de produse destinate iernii. Verifica cu atentie data de expirare si calitatea produselor pe care le detii si nu ezita sa le inlocuiesti pe cele care nu mai sunt conforme. Chiar daca ti se pare ca unele dintre ele mai pot fi folosite, recomandarea noastra este sa renunti la ele, in cazul in care au depasit data de expirare, pentru ca pielea ta merita toata protectia si ingrijirea pe care i le poti oferi.
  • Articole similare