• Idei pentru o bucatarie smart




    Timpul petrecut in bucatarie nu mai este o corvoada de cand avem la indemana tot felul de roboti si ustensile care nu doar ca ne fac munca mai usoara, dar ii si atrag pe multi sa experimenteze. Asa se face ca din ce in ce mai multe persoane – si nu ma refer aici doar la doamne – recunosc deschis ca, mai nou, se relaxeaza petrecand cateva ore in bucatarie.  Experienta este si mai interesanta daca avem la dispozitie o bucatarie smart. Adica echipata cu tehnologie de ultima ora. Ce presupune acest lucru?

     Iata cateva idei:

       Frigiderul high tech
    Bucatarie fara frigider nu mai exista, asta e cert. Dar intotdeauna e loc de mai bine, iar frigiderele inteligente te transpun intr-o alta realitate. Unele sunt dotate cu camera interna cu ajutorul careia poti vedea ce ai in frigider fara sa deschizi usa, ba chiar fara sa fii acasa. Cu ajutorul unei aplicatii pe telefon, poti vedea ce-ti lipseste din frigider pentru cina sau pentru micul dejun de a doua zi chiar cand esti la cumparaturi. Si, uite asa, ai scapat de un drum in plus la supermarket si de biletelul cu produse scris de acasa. Si asta nu e tot. Frigiderele high tech au un asistent vocal care iti poate tine companie cat gatesti. Cu o simpla comanda vocala, iti pune muzica sau iti comanda produse online. Mai simplu de atat nu se poate!
    Cuptorul inteligent
    Nici fara cuptor nu se poate in bucatarie, daca vrei sa prepari acasa delicatese. In ultimii ani, si acest dispozitiv a suferit modificari importante, gratie noilor tehnologii. Cu ajutorul camerei instalate in interior poti monitoriza procesul de coacere sau gatire a preparatului fara a deschide usa si, deci, fara a periclita procesul. De cate ori ti s-a lasat checul sau blatul de tort pentru ca ai deschis usa cuptorului prea devreme? Iar cand esti in pana de idei, cuptorul inteligent iti ofera pe display tot felul de retete. Daca esti genul mai pe fuga si nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie, atunci ai varianta cuptorului high tech cu microunde. Mai mic, mai ieftin si mai usor de folosit. Are opțiuni de comandă vocală, piedică pentru utilizarea acestuia de către copii si, foarte important, memorie integrata. Cuptorul stie, astfel, ce alimente ai gatit in ultima perioada, dar si felul in care le-ai preparat. Asa ca daca o reteta iti iese din prima, cu siguranta va fi un succes si la a doua incercare.
      
                Cantarul smart
    Acesta este un dispozitiv pentru bucatarii care nu risca nimic la reteta si pentru care un gram in plus sau in minus poate ruina intreaga compozitie. Cantarul smart vine cu o super aplicație, prin intermediul careia poti selecta un anumit preparat, iar ea iti va spune exact de ce ingrediente ai nevoie și care sunt cantitatile necesare. Mai mult chiar, are solutia atunci cand iti lipseste din casa un ingredient dintr-o reteta: iti ofera un inlocuitor, astfel incat sa nu dai gres.

    Stim sigur ca te-am convins cat de utila este o bucatarie smart. Trebuie, insa, sa stii ca nu e tocmai ieftin sa o utilezi cu astfel de aparate hich tech.





  • Articole similare