• Prima data la sala? Iata ce trebuie sa stii



    A venit in sfarsit ziua in care ai decis ca sanatatea si forma ta fizica merita o investitie si ti-ai facut abonament la sala de sport. Te felicitam ca ai luat aceasta hotarare, ale carei beneficii urmeaza sa le descoperi. Stim, insa, ca inainte de a face primul pas in locul plin de aparate si de antrenori, ai numeroase intrebari, de aceea iti raspundem la cele mai importante.


    Ce trebuie sa iei la tine? Evident, echipament adecvat. Nu e nevoie sa faci cheltuieli prea mari pentru haine si incaltaminte super-profesionale, insa e necesar sa ai minimul necesar: colanti sau pantaloni scurti, un tricou sau maiou cat mai comod si pantofi sport, ideal proiectati pentru activitati in sala. In plus, un prosop iti va prinde bine, atat pentru a te sterge de transpiratie, cat si pentru al aseza pe aparatele pe care le folosesti. O sticla cu apa este, de asemenea, obligatorie.


     Daca iti place sa asculti muzica sau sa vizionezi clipuri in timp ce te afli pe banda de alergat, atunci nu uita de castile audio. 

    Care sunt obiectivele la inceput?


     Este bine sa intelegi ca scopul tau, mai ales la primele antrenamente, nu este de a-ti demonstra calitatile fizice, ci de a te obisnui cu sportul si de a-l integra cu succes in viata ta, de acum incolo, pentru o perioada cat mai lunga de timp. De aceea, iti recomandam sa iti dozezi efortul fizic, sa maresti treptat ritmul activitatilor si sa te protejezi de accidentari. 

    Pastreaza intensitatea exercitiilor la un nivel cat mai confortabil pentru ca, daca iti impingi limitele prea mult, risti sa te demobilizezi sau chiar sa te accidentezi.

    Cum inveti sa folosesti aparatele? Despre unele dintre ele vei intelege rapid cum functioneaza, daca ”tragi cu ochiul” la cei care le folosesc, in timp ce tu iti faci exercitiile de incalzire. Daca, insa, nu iti este clar, nu te sfii sa intrebi personalul salii.


     Pentru acest lucru sunt acolo. In orice caz, nu folosi niciodata un aparat de fitness daca nu stii exact cum trebuie sa il manevrezi. Riscul de accidentare este foarte mare.

  • Articole similare