• Cum iti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala

    Cum iti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala

    Anii de gradinita au fost o perioada frumoasa, cu multa veselie si lucruri invatate, insa au trecut si este timpul ca micutul tau sa devina scolar cu acte in regula. Este firesc sa ai emotii, pentru ca acest moment inseamna ca a sosit o noua etapa din evolutia si cresterea sa. Scoala reprezinta o schimbare majora si pentru copil: intregul ritm al vietii se schimba, miza activitatilor sale creste si responsabilitatile sunt cu totul altele. Insa, pentru ca primul contact cu scoala sa fie unul cat se poate de bland si de interesant, iata cateva lucruri de care e bine sa tii cont.


    In primul rand, este bine sa-i vorbesti despre ce inseamna acest nou pas cu cateva luni inainte. Explica-i faptul ca lucrurile se vor schimba, insa sensul schimbarii este unul frumos si benefic. Va invata multe lucruri noi, isi va face mai multi prieteni, va avea acces la un intreg univers de cunoastere, care il va apropia de ceea ce va deveni atunci cand va fi mare.

    Este bine sa incepi si pregatirile pentru ritmul in care vor decurge zilele dupa data de 9 septembrie. Daca la gradinita putea sa doarma cu o ora in plus, la scoala prezenta este obligatorie inca de la prima ora si va avea nevoie de o perioada de acomodare. Iti recomandam sa o testezi cu macar cu doua saptamani inainte de primul clopotel, ajutandu-l sa mearga la somn ceva mai devreme si sa se trezeasca la o ora cat mai apropiata de cea care va deveni regula in timpul anului scolar.

    Pentru a se obisnui cat mai rapid cu noul mediu, puteti vizita scoala la care va merge, inca din timpul vacantei. Chiar daca o vede numai pe dinafara, in cazul in care accesul in interior nu este permis, tot isi poate face o imagine concreta despre locul in care va ajunge in fiecare zi cel putin patru ani de acum inainte. 

    Cel mai important este ca prima zi de scoala sa nu devina motiv de stres, si de curiozitate si de bucurie. Daca ii vei transmite ce lucrurile cele mai importante sunt sa isi descopere domeniile care il atrag cel mai mult si sa isi pastreze curiozitatea, atunci copilul tau se va apropia de scoala cu interes si cu inima deschisa. Va dorim succes!
  • Articole similare