• Cum sa ai o gradina sau terasa atractiva pe timp de vara




    Foarte multi dintre noi am inceput sa ne petrecem deja o mare parte a timpului liber pe terasa casei sau, in gradina, in cazul in care avem una. Cum vara aceasta iesitul la terasele si gradinile de vara ale restaurantelor se anunta cu multe restrictii, motivatia de a face din balconul,terasa sau gradina noastra un centru al relaxarii si bucuriei este tot mai puternica. Daca sunteti in aceasta etapa, dati curs creativitatii si incercati sa va creati, chiar acasa, propriul colt de fericire. Asadar, ce puteti face pentru a avea o gradina/terasa de vis?

    Iluminatul. Iluminatul cu ajutorul ghirlandelor luminoase va conferi un strop de magie gradinii sau terasei tale. Pentru aceasta trebuie insa sa alegi cu mare atentie instalatia, astfel incat aceasta sa fie potrivita conditiilor exterioare, unde o ploaie rapida de vara poate lovi oricand. De asemenea, inainte de a achizitiona o astfel de instalatie, alege cu atentie locul in care aceasta va fi instalata si masoara cu atentie spatiul, astfel incat sa nu recurgi la improvizatii ulterior. Exista foarte multe modele de ghirlande luminoase pentru exterior, insa recomandarea noastra este sa le alegi pe acelea cu lumina calda, blanda. Ghirlandele de lumini pot fi completate cu mai multe feluri de lumanari pe care le puteti aprinde seara si care vor da si mai multa feerie spatiului.

    Combinatia de culori. Pentru ca florile si vegetatia sunt abundente in aceasta perioada, mobilierul si alte elemente decorative ar trebui sa fie in tonuri cat mai neutre pentru a scoate in evidenta verdele intens si culorile plantelor. Asadar, puteti opta pentru combinatii de negru cu alb, de bej, gri sau maro. Materialele ar trebui sa fie cele specifice pentru gradina: rachita, lemn usor, metal.

    Obiectele de decor. Obiectele de decor vor fi cele care vor asigura gradinii voastre partea chic. Optati pentru vase ceramice sau terracota, cosuri impletite, vaze spectaculoase, stropitori metalice. In acelasi timp, ingrijiti-va ca in gradina sau terasa voastra sa existe pernute si paturici pentru orele tarzii din seara.

    Mixul de plante. Gradinaritul este o indeletnicire care care te deconecteaza si care iti confera foarte multa bucurie si satisfactie. Probabil ca putini dintre noi au apelat la un peisagist, astfel incat gradina sa fie rezultatul unei arhitecturi dinainte gandite, insa chiar si in cazul in care ea a evoluat spontan, aceasta poate fi un paradis. Pentru aceasta, alegeti plante ale caror inflorire se face in lunile mai, iunie, iulie, astfel incat sa va bucurati cat mai mult timp de culori vii. Aveti grija sa aveti atat plante pentru flori, cat si plante aromatice sau terapeutice. De asemenea, plantele perene care infloresc din Aprilie pana in August vor aduce gradinii voastre foarte multa culoare si mireasma.


  • Articole similare