• Cum sa iti faci haine cu mana ta






    Ti-ai dorit mereu sa incerci sa iti faci singura hainele si crezi ca ai talent la croitorie? Este perioada perfecta sa iti pui in aplicare dorinta si sa incerci sa vezi ce minunatii pot iesi din mainile tale. Poti incepe aceasta activitate ca pe un hobby, insa, cu timpul, daca vei constata ca inclinatia ta se confirma, ea poate deveni chiar startul unei mici afaceri. Hainele croite si cusute de tine insati nu doar ca ti se vor potrivi perfect si iti vor reflecta gusturile, insa pot castiga admiratia si curiozitatea altor femei, care ar putea sa fie chiar primele tale cliente. Iata cum poti sa incepi:

    In primul rand, ai nevoie de o masina de cusut. Nu e cazul sa investesti intr-un model foarte scump, este mai bine sa incepi cu una proiectata pentru croitorie la nivel de amatori. Pe internet vei gasi foarte multe modele, noi sau la mana a doua. Este important sa citesti specificatiile tehnice sau sa te sfatuiesti cu cineva care deja are experienta in domeniu, inainte de a lua o decizie.

    Desigur, va trebui sa cumperi seturi de ace si ate, precum si un metru de croitorie. Si pe acestea le poti achizitiona online. In privinta materialelor, iti recomendam sa mergi personal la magazinele de unde le poti cumpara, pentru a le vedea si evalua personal, in asa fel incat sa fii sigura de calitatea lor.

    Incepe cu modele cat mai simple. O bluza fara maneci, o fusta dreapta sau evazata in A sunt modelele de baza, care te ajuta sa te initiezi in masurat, executia tiparului si manevrarea masinii de cusut. Daca vrei, totusi, ca si aceste obiecte vestimentare sa aiba ceva special, alege materiale cat mai colorate, astfel incat fiecare piesa, chiar daca este extrem de simpla prin croiala, sa aiba ceva spectaculos.

    Pe masura ce castigi curaj si experienta, poti aborda si modele mai complicate si tipare mai sofisticate. Le gasesti, inca, in celebrele reviste din care se inspirau si bunicile sau mamele noastre. Daca nu reusesti sa faci rost de ele din familie, le poti cauta tot pe internet, unde vei gasi variante pentru toate gusturile.

  • Articole similare