• Unde si cum ne vom petrece vacanta de vara in stare de pandemie?



    Turismul, transportul aerian si domeniul HORECA sunt cele mai lovite industrii in urma pandemiei de coronavirus. Chiar daca se anunta o vara extrem de calduroasa, inca din luna aprilie, liderii europeni s-au grabit sa tempereze elanul europenilor care cauta cu disperare o evadare din peisajul sumbru si apasator creat de criza sanitara, spunandu-le sa nu se grabeasca cu rezervarile pentru destinatiile favorite. In ceea ce priveste vacantele deja cumparate, marea lor majoritate urmeaza a fi reprogramate in termen de 12 sau 24 de luni.

    Cu toate acestea, statele europene au inceput sa lucreze la un plan prin care turismul sa poata fi reluat, macar de la inceputul lunii iulie. Pentru ca turismul in statele europene intens frecventate si de romani – Grecia, Bulgaria, Italia, Spania, Franta – sa se reia, chiar si pentru o perioada scurta, hotelierii si detinatorii de pensiuni agro-turistice vor trebui sa ia masuri drastice in privinta mentinerii distantei sociale si a conditiilor igienico-sanitare. Asadar, daca in aceasta vara va veti incumeta totusi sa mergeti in vacanta, sunt cateva masuri pe care ar trebui sa le luati inainte de a va rezerva vacanta:

    ·         Cereti hotelului sau pensiunii sa va prezinte masurile pe care le-au luat pentru prevenirea raspandirii COVID-19. Acesta este primul si cel mai important gest pe care trebuie sa-l faceti inainte de a purcede la rezervarea vacantei. Un hotel sau o pensiune care trateaza in mod serios problema COVID-19 va avea planuri pregatite pentru: circuitele de intrare si iesire; asezarea si gradul de ocupare al camerelor; proceduri de dezinfectie; masuri clare in cazul in care unul dintre turisti este depistat ca infectat; reguli de distantare in interiorul si exteriorul hotelului/pensiunii, etc.

    ·         Alegeti vacanta mai mult in functie de criteriul securitate decat in functie de gradul de divertisment sau atractivitatea locului. Anul acesta, mai mult ca niciodata, conteaza sa ramanem sanatosi, in primul rand! De aceea, chiar daca lista voastra era ocupata cu locuri mai populare, prin urmare mai aglomerate, anul aceasta incercati sa va orientate spre locuri mai putin frecventate de turisti dar care va ofera acces la natura si relaxare.

    ·         Ganditi-va la o formula mai restransa de plecare. Daca obisnuiati sa mergeti intr-un grup mare la care, inevitabil se mai adaugau si alti oameni odata ajunsi la destinatie, anul acesta incercati sa procedati diferit. Chiar daca este tentant sa aveti o vacanta zgomotoasa si animata, petrecuta alaturi de multi oameni, important este ca voi sa aveti trasabilitatea contactelor. De aceea, este indicat ca aceasta vacanta sa o petreceti in cercul intim de prieteni sau alaturi de familia restransa. 

  • Articole similare